Rechizitele care fac școala mai frumoasa

Rechizitele care fac școala mai frumoasa

Săptămâna dinaintea începerii anului școlar era una dintre cele mai fericite pentru mine.
Nu aveam așa multe opțiuni pe vremea aceea, sa îmi aleg modelul de caiete, creioane, penar sau ghiozdan. Dar puteam eticheta rechizitele și putem face mici desene pe prima pagină.
Tin minte ca doamna învățătoare ne lăsa, când eram mai mici, să personalizăm fiecare pagina. Parca simt si acum senzația aceea ca de nisip fin de la creioanele colorate când atingeam desenele si îmi imaginam diverse povesti cu prinți si prințese.

Ma bucur mult ca acum copiii mei pot avea mai multe opțiuni si pot alege ce este pe sufletul lor cu adevarat.
Pentru ca surpriza sa fie si mai mare si ziua si mai plina de bucurie, îi rog sa îmi spună cu ce personaje si-ar dori rechizitele iar eu le pregătesc pentru ei. Și mai fac ceva. Îi rog pe fiecare să aleagă un produs surpriza unul pentru celălat, în aceeași tematica.

Ce fac eu practic? Creez un ritual.

Ritualurile au menirea de a-i ajuta pe micuți în diverse situații în care se afla: poate dificultăți seara la culcare, poate nu se înteleg asa bine cu fratii mai mici sau mai mari sau poate au nevoie de susținere odata cu începerea scolii sau grădiniței.
Ritualurile aduc stabilitate si siguranta. Iar daca ele sunt însoțite de mesajele potrivite orice situație poate fi depașită usor.

Ritualurile de familie ajuta la dezvoltarea socio-emotionala si cognitiva armonioasa a copilului.
Alte beneficii ale ritualurilor:

– Conectarea si afectivitatea: ritualul presupune si petrecerea unui timp alaturi de cei dragi si poate fi un mod de a iti arata sentimentele
– crearea unei relatii stabile si a unui atașament securizant.

Pregătirea pentru scoala sau grădinița poate fi o oportunitate de a îmbunătăți relatia parinte-copil, daca ne alocam timp si disponibilitate emotionala pentru acest lucru.

Anul acesta am primit ajutor! Am luat rechizitele de pe site-ul Happyschool.ro si astfel am salvat timp de alergat prin magazine. Ne-am bucurat în schimb de timpul împreuna.
Am ales prințesele Disney si Cars! Este imposibil sa dai greș cu aceste doua alegeri! Amândoi copiii au fost extrem de încantați de toate produsele, iar eu de calitatea lor.

Am aflat asa ca acest concept al rechizitelor cu personaje îndrăgite de copii a fost adus in România de cei de la Total Office Trading, lansând ulterior si site-ul Happyschool.ro. Produsele au licență Disney, iar calitatea este pe măsură. Sunt convinsă că îi puteți bucura pe cei mici cu aceste rechizite.

Vă las mai jos bucuria noastrăm sporită de rechizitele de la happyschool.ro

Cer senin și școala plină de bucurii!!!

Sursa mesajului: Vizitati blogul Gabrielei Maalouf aici

Categories: Stiri Sanatate

About Author

Gabriela Maalouf

Gabriela este trainer NLP pentru copii și părinți, certificat în Marea Britanie, NLP Practitioner, jurnalist, consiler dezvoltare personala, acreditat de Ministerul Muncii, Ministerul Educației, atât în România, cât și în UE. Gabriela a lansat în Romania teoria Parentingului Personalizat, plecând de la practică și ajungând la teorie. Gabriela este mamă a doi copii.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*