Coronavirus: Peste 300.000 de britanici au renunțat la fumat în timpul crizei COVID-19

Coronavirus: Peste 300.000 de britanici au renunțat la fumat în timpul crizei COVID-19

Un sondaj YouGov a dezvăluit că peste 300.000 de britanici au renunțat la fumat în timpul crizei coronavirusului, deoarece exista dovezi ca acest obicei îi face mai vulnerabili la Covid-19.

Alți 550.000 de britanici au încercat să renunțe, în timp ce 2,4 milioane au redus numarul de tigari fumate, potrivit studiului comun realizat de divizia britanica al tracker-ului internațional Covid-19 al YouGov, în colaborare cu grupul anti-fumat Action on Smoking and Health (ASH).

Sondajul, de 1.004 de persoane, a sugerat că 2% dintre fumători au renunțat la fumat, din cauza grijilor legate de Covid-19.

În plus, 8% dintre fumători au declarat că încearcă să renunțe, 36% au declarat că au redus dramatic numarul de tigari, iar 27% au declarat că sunt mai predispuși să renunțe.

Un sfert dintre foștii fumători au declarat că acum sunt mai puțin susceptibili să reia fumatul, deși 4% spun că pandemia i-a făcut mai predispusi să recidiveze.

Cifrele au fost salutate de mai multe organisme de sănătate și anti-fumat, într-un comunicat emis pe Twitter #QuitforCOVID.

Noile legi privind fumatul prevad că anumite sortimente vor fi interzise în Marea Britanie începând cu luna viitoare.

Președintele ASH, Nick Hopkinson, specialist respirator la Imperial College London, a declarat: „Fumatul dăunează sistemului imunitar și capacității noastre de a combate infecțiile.

„Dovezile se aduna că fumatul este asociat cu rezultate mai proaste la cei internați la spital cu Covid-19.

„Renunțarea la fumat reduce, de asemenea, riscul altor probleme de sănătate, cum ar fi atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale – acestea sunt riscuri grave, deci prevenirea lor este un scop în sine, dar este deosebit de important într-un moment ca acum, când toată lumea este dornică să rămână în afara spitalului.”

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*