Compania farmaceutica olandeza: „Primele rezultate ale vaccinului corona sunt cu adevarat pozitive”

Compania farmaceutica olandeza: „Primele rezultate ale vaccinului corona sunt cu adevarat pozitive”

Hanneke Schuitemaker, coordonator al departamentului de dezvoltare a vaccinurilor virale, la compania farmaceutica olandeza Janssen, spune ca nu poate oferi inca o garantie ferma, insa este încrezatoare ca vaccinul impotriva virusului corona dezvoltat de compania din Leiden ofera sperante mari in fazele de testare.

Luni, s-a anuntat ca compania farmaceutica a ales una dintre cele zece optiuni de vaccin, care au avut cele mai pozitive rezultate in experimentele pe animale, si care poate fi de asemenea, produsa la scara larga.

„Testele au aratat ca acest vaccin produce anticorpi care se pot atasa si neutraliza coronavirusul”, spune Schuitemaker, pentru NU.nl. Acestea sunt înca rezultate în prima faza de testare.

Cu toate acestea, compania-mama americana a Janssen, Johnson&Johnson, în colaborare cu Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), parte a Departamentului Sanatatii a Statelor Unite, a decis sa investeasca in aceasi zi a anuntului, peste 1 miliard de dolari,in dezvoltarea vaccinului.

Compania a avut un mare succes în dezvoltarea vaccinului împotriva Ebola. Schuitemaker a explicat ca BARDA a contactat compania din Leiden înainte ca focarul de coronavirus sa devina o pandemie. Cele doua entitati au lucrat împreuna în trecut, la dezvoltarea unui vaccin împotriva Ebola.

„Sunt încrezatori în tehnica pe care o folosim pentru a dezvolta un vaccin”, explica Schuitemaker. Compania farmaceutica foloseste un rinovirus inofensiv, in care include o bucata din codul genetic al virusului corona în acest caz. Este vorba de un virus care nu se mai poate înmulti.

Din bucata de cod genetic al coronavirusului, sunt create în corp asa-numitele proteine ​​S, impotriva carora organismul produce apoi anticorpi. Desi acest raspuns imun a fost observat doar la animale, Schuitemaker este pozitiv ca acelasi efect poate fi obtinut la om.

„Nu avem niciun motiv sa credem ca nu va functiona”, spune Schuitemaker, in stiinta ca majoritatea vaccinurilor sunt dificil de dezvoltat. „Trebuie sa ne confruntam cu realitatea, insa primele rezultate sunt cu adevarat pozitive”.

Sursa: Nu.nl

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*