Copiii diagnosticati cu forme simptomatice de coronavirus „se simt de parcă venele si arterele le sunt în foc”,

Copiii diagnosticati cu forme simptomatice de coronavirus „se simt de parcă venele si arterele le sunt în foc”,

 

Spune medicul Sunil Sood, de la Cohen Children’s Medical Center din New York, a avertizat despre unele dintre simptomele dureroase legate de coronavirus

O boală misterioasă legată de coronavirus a tinut titlurile săptămâna aceasta, în urma unei creșteri în cazuri la copiii din Marea Britanie.

Cel puțin 12 copii britanici sunt considerați simtomatici la o boala considerata legata de coronavirus, descrisă drept „sindrom inflamator”, similar cu boala Kawasaki și sindromul de șoc toxic.

Un medic a avertizat despre unele dintre simptomele dureroase legate de boală.

Sunil Sood, medic la Cohen Children’s Medical Center din New York, a tratat cinci sau șase copii cu aceasta boala în ultimele trei săptămâni.

Vorbind cu AFP, el a spus: „Ei vin cu scădere bruscă a tensiunii arteriale sau șoc, scădere bruscă a funcției musculare cardiace, care este miocardita (inflamația inimii).

„Modul în care le-am explica părinților simtomele, este că fiecare vas de sânge din corp este in flacari.”

În timp ce unii copii se confruntă și cu probleme de respirație ca urmare a bolii, Dr. Sood a asigurat că aceste probleme nu sunt de obicei dramatice sau severe.

Primele cazuri au indicat că boala afectează probabil copiii foarte mici, dar dr. Sood a explicat că el a tratat și adolescenți.

El a adăugat: „Ne-am întrebat cu toții de ce vin acești copii ceva mai mari, mai mari decât cei care contracteaza de obicei boala Kawasaki.”

Profesorul Stephen Powis, directorul medical național al NHS UK, a spus că este „prea devreme pentru a spune” dacă există o legătură între boală și coronavirus.

Cu toate acestea, coordonatorul anticovid-19 in UK, Chris Whitty, a spus că o legătură este „în întregime plauzibilă”.

Sursa: DailyMirror

Simptomele rujeolei la copii

Simptomele bolii Kawasaki la copii

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*