Realitatea deschiderii scolilor in Franta – copii care se joaca in patrate individuale desenate cu creta pe asfalt

Realitatea deschiderii scolilor in Franta – copii care se joaca in patrate individuale desenate cu creta pe asfalt

redeschiderea scolilor FrantaCopiii „se joacă” în piețele de cretă arată realitatea sfâșietoare a școlilor de redeschidere

O fotografie sfâșietoare a copiilor de grădiniță, care stau singuri în propriul loc de joacă amenajat ca „secțiune de izolare” provoca rumoare în Franța.

Acest lucru a fost semnalat în orașul nordic Tourcoing, la granița cu Belgia, și arată un grup de băieți și fete ținuți departe unul de celălalt cu ajutorul unor pătrate marcate cu cretă pe asfalt.

Copiii de trei și patru ani s-au întors la cursuri după aproape două luni de carantina din cauza coronavirusului, deoarece guvernul francez a redus restricțiile.

Lionel Top, jurnalist TV la canalul de știri BFM, a făcut publica fotografia marți, precizand că li sa spus copiilor să rămână în zonele lor.

„Pentru a asigura distanțarea, profitând în același timp de recreere, echipa didactică a venit cu idei pentru cei mici”, a relatat el.

„Copiii se joacă, dansează, sar, râd împreună … dar fiecare in pătratul sau. Din ceea ce am văzut, ei nu privesc acest lucru ca pe o pedeapsă.”

Însă alți comentatori și-au exprimat tristețea și furia, declarand că scena pare scoasa dintr-un „film de groază”.

„Nu am văzut niciodată o imagine atât de tristă”, a spus o mama. „Este oribil ca trebuie sa luam acest fel de masuri.”

Un purtător de cuvânt al Ministerului Educației din Franta a declarat că nu există „instrucțiuni specifice” pentru profesori să deseneze pătrate de cretă pentru elevii lor.

Dar el a confirmat că toată lumea a fost instruită să „mențină distanțarea socială” și să nu faca rabat de la acest lucru.

Școlile din Franța au început să se redeschidă săptămâna aceasta, în timp ce țara a ieșit dintr-un blocaj de opt săptămâni pentru a limita raspandirea Covid-19.

Profesorii se numără printre cei care și-au exprimat îngrijorarea în acest sens, mulți părinți ținându-și copiii acasă.

Ultimele cifre din Franța arată că au fost un număr total de 26.991 de decese cauzate de coronavirus de la începutul crizei, și 140.227 de cazuri de Covid-19.

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*