In India doctorii folosesc impermeabile si casti de motocicleta in lupta impotriva Covid-19

In India doctorii folosesc impermeabile si casti de motocicleta in lupta impotriva Covid-19

Datorita lipsei mari de materiale de protectie din India, unii medici nu au alta optiune decât sa foloseasca pelerine de ploaie, sau casti de motocicleta pentru a se proteja împotriva coronavirusului. Materialele suplimentare sunt importate din China si Coreea de Sud, insa autoritatile se tem ca acest lucru nu va fi suficient pentru sistemul de asistenta medicala indian, deja mult slabit.

Unii medici refuza sa lucreze daca nu se pot proteja suficient in timpul pandemiei. Între timp, furnizorii de servicii medicale au investit bani pentru achizitionarea de echipamente de protectie, bani care ar insuma doar cca 14 euro de persoana.

Sectorul medical din India este de ani buni slabit din cauza subfinantarii. Un înalt oficial al guvernului federal vede situatia sumbra: „Ne putem doar ruga, pentru ca nu putem sa ne bazam pe asistenta noastra medicala”.

În India exista teama ca coronavirusul se poate raspândi rapid din cauza infrastructurii medicale precare. Peste o mie de oameni au fost testati pozitiv în aceasta tara, iar peste o suta de oameni au murit.

Sursa: Telegraaf.nl

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*