A 5-a persoana a murit in Italia!

A 5-a persoana a murit in Italia!

În Italia a murit a cincea persoana ca urmare a noului coronavirus. Este vorba despre un barbat în vârsta de 88 de ani, din Caselle Lanne, din nordul tarii.

219 infectii au fost deja raportate în Italia. Cele cinci persoane care au murit erau toate in varsta.

Lombardia este lovita cea mai puternic

Ultimii doi morti provin din Lombardia, o regiune care a fost lovita puternic de noul virus, si ai carei locuitori sunt foarte ingrijorati. Din cauza virusului, mai multe sate din nordul Italiei sunt blocate complet.

Sfaturi de calatorie

Daca calatoriti în Italia, ar trebui sa verificati daca exista masuri speciale la locul dvs. de destinatie, în legatura cu noul coronavirus .

Pentru câteva focare de infectie din nordul tarii, cum ar fi localitatea Codogno, deocamdata se aplica o interdictie de intrare si iesire. Caile de acces sunt verificate. Ministerul Afacerile Externe recomanda calatorilor care au febra sau simptome respiratorii sa mearga la medic.

Orasele închise

Italia de Nord a fost nevoita sa instituie masuri stricte din cauza virusului corona înca de aseara. Autoritatile au decis sa blocheze un numar de orase de lumea exterioara. Ca urmare a acestei masuri, aproximativ 50.000 de persoane care locuiesc în acele zone nu mai pot merge nicaieri.

Scolile si o mare parte din magazine sunt închise în zece municipalitati din regiunea Lombardiei. Evenimentele majore, precum slujbele la biserici, sarbatorile de carnaval si competitiile sportive sunt interzise.

Marea majoritate a persoanelor infectate din Europa se gasesc in Italia. În Germania, au fost raportate 16 cazuri, în Franta 12. La Paris, un turist chinez a murit de coronavirus weekendul trecut.

Pachet de masuri

Guvernul italian lucreaza la un pachet de masuri pentru sprijinirea cetatenilor si a întreprinderilor din zona afectata de noul virus corona. Roma se gândeste sa amâne plata impozitelor si a rambursarilor ipotecare.

Potrivit presei italiene, guvernul italian lucreaza deja la masuri pentru a oferi sprijin pentru anumite sectoare afectate pentru o perioada mai lunga. Acestea includ turismul si sectorul modei.

Sursa RTL Nieuws

Vrei sa afli mai multe despre noul coronavirus?

Ce este coronavirus?

Cum sa te feresti de coronavirus?

Categories: Noutati

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*