Coronavirusul poate infecta prin ochi, avertizează oamenii de știință

Coronavirusul poate infecta prin ochi, avertizează oamenii de știință

Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins au avertizat că coronavirusul poate intra în corpul prin ochi. Pana acum era doar o ipoteza, acum este insa dovedit stiintific.

Cercetătorii au descoperit că ochii nostrii conțin o proteină numită ACE-2, care este utilizată de virus pentru a se lega de celule.

ACE-2, cunoscută ca o „poartă” pentru coronavirus, poate fi de asemenea găsită în tractul respirator și în plămâni.

În studiul lor, publicat pe bioRxiv, cercetătorii, conduși de Lingli Zhou, au scris: „Celulele de suprafața membranei oculare, inclusiv conjunctiva, sunt susceptibile la infecții cu SARS-CoV-2, și ar putea, prin urmare, servi drept portal de intrare, precum și ca rezervor pentru transmiterea de la persoană la persoană a acestui virus. ”

În studiu, echipa a analizat post-mortem 10 persoane care nu au murit de coronavirus.

Analiza lor a relevat faptul că ACE-2 a fost prezenta la toate cele 10 persoane, inclusiv în cornee, în interiorul pleoapelor și în iris.

Pe baza descoperirilor, cercetătorii îndeamnă publicul să fie vigilent cu privire la purtarea măștilor în timp ce sunt în public.

Ei au adăugat: „Infecția celulelor de suprafață oculare ar putea face ca ochiul nostru sa fie un purtător important al virusului, constituind un mecanism semnificativ pentru infecția altor persoane.

Prin urmare, studiul nostru evidențiază importanța practicilor de siguranță în comunitatea generală pentru a preveni infecția și răspândirea (igienă, măști pentru față) precum și necesitatea unei precauții suplimentare din partea oftalmologilor.

Sursa: DailyMirror

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*