Cel mai tânăr pacient cu COVID-19 din Suceava, Mattias, în vârstă de 6 luni, s-a vindecat

Cel mai tânăr pacient cu COVID-19 din Suceava, Mattias, în vârstă de 6 luni, s-a vindecat

Cel mai tânăr pacient infectat cu noul coronavirus, din județul Suceava, în băiețel în vârstă de 6 luni, s-a vindecat și se întoarce astăzi acasă. Vestea că al doilea test consecutiv este negativ a fost primită de Florentina, mama lui Mattias-Gabriel, chiar în ziua în care băiețelul ei a împlinit 6 luni, joi, 9 aprilie.

Florentina a fost internată cu Mattias mai întâi la secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Suceava, în perioada 18-23 martie, apoi au fost externați deoarece s-a închis spitalul. Seara a mers la Urgențe la Spitalul Municipal Rădăuți, deoarece copilul avea febră și se simțea rău și au fost transferați la Suceava, la secția Boli infecțioase. Aici, în data de 27 martie Mattias a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, dar și cu rujeolă.  Au fost transferați amândoi la Clinica de Boli Infecțioase din Iași, unde copilul a fost tratat pentru ambele afecțiuni, care s-au vindecat. Florentina a fost și ea testată pentru COVID-19 și testul a fost negativ, iar testele făcute lui Mattias marți și miercuri au fost ambele negative, astfel încât joi mama și copilul au fost externați. După primirea rezultatelor, Florentina a declarat că amândoi se simt foarte bine și abia așteaptă să ajungă acasă. Ne-a trimis o fotografie cu micul Mattias, vesel și sănătos, a transmis mulțumiri cadrelor medicale de la clinica din Iași pentru modul în care s-au ocupat de ei și le-a urat multă sănătate.

Sursa: Monitorul de Suceava https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2020-04-09/Cel-mai-tanar-pacient-cu-COVID-19-din-Suceava-Mattias-in-varsta-de-6-luni-s-a-vindecat

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*