Coronavirusul a suferit o mutatie care l-ar putea face mai slab

Coronavirusul a suferit o mutatie care l-ar putea face mai slab

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona au analizat probe de la sute de pacienți cu coronavirus in Arizona, și au descoperit modificări ale materialului genetic al virusului

Coronavirusul ar putea deveni din ce în ce mai slab, au afirmat oamenii de știință, după ce au descoperit o nouă mutație a virusului.

Aceste schimbări sunt similare cu cele observate în epidemia SARS din 2003, și indică faptul că virusul ar putea slăbi, potrivit cercetătorilor.

În studiu, echipa a analizat probe de la 382 de pacienți, și a descoperit noua mutație la un pacient.

Vorbind pentru dailymail.com, dr. Efrem Lim, care a condus studiul, a explicat: „Este un lucru pe care l-am văzut înainte în focarul SARS din 2003, în faza mijlocie și târzie a focarului, respectiv ca virusul a suferit pierderi mari de proteine ​​SS3. .

„Aceste proteine ​​nu sunt acolo doar pentru a se reproduce – sunt acolo pentru a ajuta la îmbunătățirea virulenței, și la suprimarea sistemului imunitar [al gazdei].

Din păcate, pacientul cu versiunea mutată a virusului era încă in stare grava la data anuntului.

Dr Lim a adaugat: „Un esantion este acel lucru convingator de care aveam nevoie ca sa spunem ca, daca mai multe genomuri ale coronavirusului sunt secventiate, oamenii de stiinta ar putea gasi mai multe cazuri ale acestui genom atenuat.”

Cu toate acestea, concluziile contrazic un studiu publicat la începutul acestei săptămâni, care sugera că a apărut o tulpină mutantă de coronavirus, care poate fi chiar mai contagioasă decât originalul.

Studiul, condus de Laboratorul Național Los Alamos, a identificat o nouă tulpină de virus, denumită Spike D614G.

Cercetătorii cred că tulpina a apărut pentru prima dată în Europa în februarie, înainte de a migra pe Coasta de Est a SUA și a deveni tulpina dominantă la nivel mondial.

În studiul lor, publicat pe BioRxiv, cercetătorii, conduși de Bette Korber, au scris: „Mutația Spike D614G este de îngrijorare urgentă; a început să se răspândească în Europa la începutul lunii februarie, iar atunci când este introdusă în noi regiuni, devine rapid forma dominantă. ”

În mod îngrijorător, cercetătorii consideră că noua tulpină nu numai că se răspândește mai repede, dar poate și să lase oamenii vulnerabili la a doua infecție.

Sursa: DailyMail

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*