Scrisoare a unei viitoare mămici către autorități

Scrisoare a unei viitoare mămici către autorități

Ne-ați abandonat prin măsură <salutară> de carantinare și ne-ați lăsat în voia sorții, fără să țineți cont că și noi, ca de altfel toți cetățenii acestei țări, avem dreptul la sănătate. Nu suntem supărați din cauza măsurii de carantinare, ci pentru că nu ne-ați oferit nici o soluție și ne-ați refuzat orice șansă la viață! (…)

Suntem zeci, poate sute de gravide, care urmează să nască în plină pandemie de coronavirus. Ce facem? Maternitatea de la Suceava este închisă și nu este funcțională și nici dacă ar deschide-o nu cred că ar fi în siguranță să naști acolo. Medicii noștri sunt fie infectați, fie nu au unde să ne consulte și ne-au sfătuit neputincioși să căutăm alte variante la maternitățile din vecinătate. Unele dintre noi care au avut termen săptămâna această au sunat pe rând la maternitățile din vecinătate și au primit aceleași răspunsuri: la Rădăuți sunt foarte aglomerați și au doar 5 incubatoare, la Fălticeni sunt suprasolicitați și nu există anestezist pe perioada nopții, în cazul în care intervin complicații, la Botoșani le-au refuzat, iar la Iași le-au spus că au <dispoziții> clare să nu primească pacienți din zona-focar, Suceava. Gravidele nu sunt primite în nici o unitate medicală de stat sau privată.

Unele dintre gravide se prezintă cu sarcină cu probleme și trebuie monitorizate atent. Cum procedăm în condițiile noi de carantină în care ni s-a refuzat și dreptul de a ne adresa pentru controale și altor unități medicale? Cei care au instituit aceste măsuri s-au gândit oare și la o soluție pentru locuitorii din această zona? Sau ne-au condamnat la moarte?

Suntem și noi cetățeni ai Statului Român, ne-am plătit impozitele și v-am votat asigurându-vă locul la conducerea acestei țări. Dacă pentru cetățenii care s-au întors din străinătate și care n-au plătit impozite niciodată Statului Român s-au găsit soluții: li s-a plătit carantină (masă și cazare), li s-au făcut teste, atunci acum e momentul să ne ajutați și pe noi și să nu ne abandonați în <ghearele morții>!

Măsură de carantinare nu este în regulă dacă nu ne oferiți soluții și un acces decent la sistemul medical! Sistemul medical ar trebui să ne ofere un sentiment de siguranță și confort, dar în schimb nouă ne insuflă incertitudine și groază.

Sucevenii, vorbim despre locuitorii de rând și nu despre <stranierii> întorși din diverse țări și care au împânzit în mod inconștient virusul, sunt oameni responsabili care respectă regulile de distanțare socială impuse de autorități. Stăm în casă!!! Dar ne gândim cu frică și disperare la momentul în care ar interveni o urgență și ar trebui să apelăm serviciul 112 și să ne prezentăm în focarul de infecție al Unității de Primire Urgențe Suceava”.

Sursa: https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2020-04-02/Situatie-dramatica-pentru-gravidele-de-la-Suceava-Scrisoare-a-unei-viitoare-mamici-catre-autoritati#ixzz6ITIhLDSv

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*