Olanda – mii de pacienți sufera de efecte secundare dupa coronavirus: „Uneori, oamenii nu mai pot merge nici 2 metri”

Olanda – mii de pacienți sufera de efecte secundare dupa coronavirus: „Uneori, oamenii nu mai pot merge nici 2 metri”

Mii de olandezi care au avut coronavirus pot suferi efecte secundare permanente la plămâni. Volumul pulmonar poate scădea, iar absorbția oxigenului este mult diminuata în ​​cazurile grave.

Președintele Asociației Olandeze a Medicilor pentru Boli Pulmonare și Tuberculoză (Nvalt), avertizează într-un interviu acordat presei.

Potrivit acestei organizatii, mulți pacienți subestimează consecințele coronavirusului. Ei subliniază că virusul, și răspunsul organismului la acesta, pot provoca leziuni permanente la plămâni. „În cazuri grave, apare un fel de formare de cicatrici, numim această fibroză pulmonară. Plămânii se micșorează, și țesutul pulmonar devine mai rigid, ceea ce ingreuneaza obținerea de oxigen suficient. ”

Persoanele cu istoric de infecție cu coronavirus trebuie monitorizate îndeaproape, pentru a se vedea dacă recuperarea este completă.

Medicii vor să evite să facă aceeași greșeală in cazul coronavirusului, ca greselile facute in cazul febrei Q. Din cauza acestei boli infecțioase, care a izbucnit în 2007, și a durat până în 2011, sute de persoane suferă încă de probleme grave de sănătate.

Premierul Mark Rutte a cerut scuze tuturor pacienților cu febră Q în numele guvernului olandez în 2017.

Medicii se așteaptă ca: „în Olanda pot exista mii de oameni care suferă răni permanente la plămâni din cauza coronavirusului”. Dintre cei 1.200 de pacienți cu coronavirus care au ajuns în secția de terapie intensivă după internare, „aproape 100% au plecat acasă cu pagube reziduale”. De asemenea, jumătate din cele 6000 de persoane care au fost admise în Olanda, in spitale, cu coronavirus – dar nu au ajuns în ATI – pleacă acasă cu efecte secundare.

Aproximativ 45.500 de persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus, in Olanda. Din cauza lipsei majore de teste la începutul epidemiei, nu se știe câte persoane au avut coronavirus în total.

Potrivit medicilor, pacienții ex-coronavirus care încă suferă de dificultati de respirație după câteva săptămâni, sau care au o capacitate de efort sever redusă, sunt sfătuiți să meargă la medicul pneumolog. ,, Poate exista un nivel scăzut de oxigen în sânge, care este dăunător pentru organism. Apoi vasele de sânge se deterioreaza, și vă puteți deteriora și inima. ”

Sursa: Ad.nl

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*