Coronavirus – posibilitatea ca un vaccin sa nu fie eficient

Coronavirus – posibilitatea ca un vaccin sa nu fie eficient

Până în prezent, exista peste 2,4 milioane de cazuri de coronavirus în întreaga lume, iar un nou studiu sugerează că tulpina prezenta în Europa este mult mai mortală decât cea întâlnită în SUA.

Cercetătorii de la Universitatea Zhejiang consideră că coronavirusul a suferit cel puțin 30 de mutatii de tulpini diferite.

Tulpinile din China și Europa s-au dovedit cele mai periculoase, în timp ce cele din SUA au fost mai blânde, potrivit South China Morning Post.

În studiu, cercetătorii au analizat tulpinile virale de la 11 pacienți cu coronavirus, testând eficienta virusului in a infecta și ucide celulele umane.

Rezultatele au relevat că unele dintre cele mai mortale mutații au fost găsite în Zhejiang, în timp ce aceste tulpini au fost găsite și în Spania, Italia și New York.

În mod îngrijorător, s-a constatat că aceste tulpini creează până la 270 de ori mai multă încărcătură virală decât cele mai blânde tulpini.

Între timp, cele mai blande tulpini au fost găsite în mare parte în SUA, cu precadere in statele din vest.

În studiul, publicat în medRxiv, cercetătorii, conduși de Hangping Yao, au scris: „Această constatare sugerează că mutațiile observate în studiul nostru, pot avea un impact semnificativ asupra patogenității SARS-CoV -2.“

În general, cercetătorii au identificat 31 de tulpini de virus – dintre care 19 sunt noi.

Ei au explicat: „19 din cele 31 de mutații identificate sunt inedite, în ciuda datelor relativ precoce ale eșantionării, ceea ce indică faptul că adevărata diversitate a tulpinilor virale este încă în mare măsură subapreciată.”

Pe baza descoperirilor lor, cercetătorii au ajuns la concluzia că, deși un vaccin contra coronavirusului poate ajuta unii pacienți, este posibil să nu fie eficient împotriva unor tulpini.

Ei au concluzionat: „În sfârșit, similare cu dezvoltarea gripei, a medicamentelor și a vaccinurilor, deși sunt urgente, trebuie să ia în considerare impactul acestor mutații acumulate, în special mutațiile principale, pentru a evita eventualele capcane.”

Sursa: Mirror.co.uk

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*