În aceste țări europene, terasele, cafenelele și restaurantele vor fi în curând deschise din nou

În aceste țări europene, terasele, cafenelele și restaurantele vor fi în curând deschise din nou

În toată Europa, cu excepția Suediei, restaurantele și cafenelele au rămas in ultima vreme închise. Mai multe țări regandesc deja politica de redeschidere cu atenție, și propun un plan de strategie de ieșire din criza. În Romania, a fost anunțată data de 15 mai, ca data oficială pentru relaxarea unor restrictii, insa in ce priveste horeca nu avem inca indicatii clare.

În Olanda de exemplu, este departe inca ziua in care se va putea savura o băutură pe o terasă, la soare. Doar în unele hoteluri, terasa și barul vor fi deschise din nou, dar numai pentru oaspeții hotelului.

În Lituania deschiderea este mai avansata . Începând de luni, cafenelele și restaurantele au voie să servească clienții pe terasă, cu condiția ca o distanța suficientă să poată fi păstrată în permanență. Primarul capitalei Vilnius, a deschis imediat 18 străzi și piețe, unde operatorii de catering isi pot pune mobilierul pentru terasa.

Măsura își propune să repornească industria de catering, să păstreze locurile de muncă, și să mențină Vilnius în viață, explică primarul Remigijus Šimašius. 162 baruri și restaurante au acceptat deja oferta. De-a lungul verii, o parte din străzi și piețe in centru permit doar traficul pietonilor, iar centrul orașului se transformă într-o cafenea în aer liber.

Terasele se pot redeschide de asemenea în curând într-o parte din Spania. Miercuri seara, premierul Pedro Sánchez a prezentat strategia de ieșire din criza. Nu numai că planul este etapizat în timp, dar țara este, de asemenea împărțită. Relaxarea se accelerează pe diferite insule de vacanta mai puțin afectate. Prima dată importantă este 4 mai.

Pe teritoriul spaniol, restaurantele pot doar să ofere din nou preparate pentru acasa, insa pe insule, acesta este începutul sezonului de terasă. Cafenelele și restaurantele au voie să servească clienții pe terasă, cu o ocupație maximă de 30 la sută. Pe 11 mai, spaniolii de pe continent is vor putea bea cafeaua în aer liber, pentru prima dată în aproape două luni. Țara vrea să înceapă cu „noul normal” până la sfârșitul lunii iunie.

Operatorii de catering din Republica Cehă așteaptă cu nerăbdare 11 mai. Apoi, cafenelele și restaurantele pot servi din nou clienții în aer liber. Două săptămâni mai târziu, acești clienți au voie să revină în cafenele și restaurante.

Austria va redeschide cafenele și restaurante pe 15 mai. În restaurante, maximum patru adulți pot sta la o masă, și între două mese trebuie să existe cel puțin un metru distanță. Este obligatorie rezervarea unei mese, și personalul trebuie să poarte o mască. De asemenea, hotelurile își pot redeschide ușile la sfârșitul lunii mai.

Italienii trebuie să mai aștepte puțin. Acolo, cafenelele și restaurantele își pot deschide din nou ușile doar la 1 iunie. Deși așteptarea va fi puțin mai ușoară începând cu 4 mai, deoarece de atunci restaurantele pot începe cu un serviciu de livrare.

În Polonia, hotelurile vor fi deschise din nou luni, 4 mai, săptămâna viitoare. Cafenelele și restaurantele trebuie să rămână închise, iar granițele vor rămâne închise până la o nouă notificare. Țara vrea mai ales să impulsioneze din nou turismul intern.

În restul Europei, industria de catering trebuie să aștepte încă o dată exactă pentru redeschidere. Această dată nu este încă cunoscută în majoritatea tarilor europene.

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*