Solutii pentru scoala online

Solutii pentru scoala online
.

Solutii pentru scoala online

By November 19, 2020

Ce este Kinderpedia și cum funcționează?                

Kinderpedia e un instrument smart pentru educație. Pentru o educațieconectată. Este o platformă completă de management și comunicare dedicată școlilor, grădinițelor și nu numai, care își propune să transforme educația din România și din Europa prin simplificarea activităților administrative și plasarea comunicării între dascăl și părinte chiar în centrul actului educațional. Kinderpedia simplifică organizarea școlilor, a grădinițelor și chiar a after school-urilor și a centrelor de cursuri prin integrarea, pe o singură platformă, a tuturor activităților pe care înainte le desfășurau cu alte 4-5 instrumente digitale sau offline. Pentru început, Kinderpedia centralizeazăîntr-o manierăeficientășiconformă cu normele GDPR toți utilizatorii într-un singur loc. Realizămaceasta prin managementul grupelor, al claselor, al familiilor, al personalului școlii, cu nivele de acces ușor de configurat, în funcție de tipul de utilizator.

O altăcomponentăimportantă o constituie functionalitatile complete de clasăvirtuală, care sunt cel puținla fel de valoroase laclasă, cași când vorbim de școala online. Mă refer aici la orar, prezență, catalog electronic, lecții video direct din orar, modul de teme cu corectare, direct în aplicație, librărie de documente în cloud. Alte funcționalități apreciate de către utilizatorii noștri sunt mesageria, galeria multimedia, calendarul de activități, meniul, modulul de newsletter, cel de chestionare sau registrul medical al copilului. Managerii instituțiilor de învățământregăsesc pe Kinderpedia rapoarte personalizate cu privire la activitatea operațională, câtși un modul extrem de configurabil de facturare și management financiar. Facturarea automată este una dintre cele mai apreciate funcționalități ale Kinderpedia, maiales pentru școlile private, pentru că le permite să emită automat facturile pentru taxe școlare și alte servicii conexe, în funcție de activitatea înregistrată în aplicație. În plus, facturile ajung automat în aplicația părinților, care sunt alertați de emiterea acestora și plata se poate face electronic, direct în aplicație.

Dincolo de funcționalitățile practice, care permit o mai bună gestionare a întregii activități a unei școli sau grădinițe, Kinderpedia facilitează comunicarea dintre părinți și dascăli și contribuie la bunăstarea și progresul copiilor, în cei mai importanți ani. Are o interfață prietenoasă, construită în strânsă legătură cu utilizatorii direcți, dascălii și părinții.

De unde a venit nevoia de a începe un astfel de proiect?

Nevoia unei soluții care să ofere un canal de comunicare simplu și accesibil întredascălișipărinți ni s-a evidențiatînurma cu vreo 6-7 ani. Am observat-o maiîntâiînzonaeducației timpurii, când cei mici nu au încă abilitatea de a transmite informații despre activitatea lor de peste zi șicând, totodată, au loc unele dintre cele maiimportanteachizițiiși progrese ale copilului. Am înțeles eforturile pe care le fac educatorii pentru a păstralegătura cu familiile, dar și anxietatea părinților, care se simțeau deseori departe de activitățileșiemoțiile copiilor lor. Ceea ce le lipsea era un mijloc potrivit de comunicare, astfel încâtsă nu piardă timpul folosind mai multe instrumente – Whatsapp, Facebook, mail-uri, sms-uri, post-its, jurnale și multe altele. Am pus pe hârtie proiectul într-o mansardă de pe strada Blanduziei, chiar în spatele fostei Ambasade a Statelor Unite. În scurt timp, am realizat că ceea ce ne-am propus necesita o investițiemaimaredecât economiile noastre, așacă am aplicat pentru o finanțareeuropeană, pe care am șiobținut-o. Proiectul s-a conturat prin eforturile echipei de fondatori: Daniel Rogoz, antreprenorul înnăscut, Valentin Ilea, geniul tehnic din spatele platformei, și eu, omul de marketing și comunicare. Am început cu o versiune beta. Kinderpedia cuprindea, la lansare, zece module de comunicare pentru grădinițe. Împreună cu utilizatorii noștri, am dezvoltat platformaîntr-una completă de comunicare și management. I-am adăugatîn scurt timpcomponentamobilă, prin aplicații native de Android și iOS pentru părințiși pentru dascăli.

Cum s-a dezvoltat Kinderpedia?

A urmat extinderea functionalitatilor Kinderpedia cătrescoală, care a venit tot la solicitarea utilizatorilor. Mulți dintre cliențiinoștri operau atâtgrădinițecâtșiscoliși doreau să ofere aceeașiexperiență de comunicare familiilor, când copiii pășeaucătre ciclul primar. În 2019 am lansat catalogul electronic și am anunțat venirea pe Kinderpedia a câtorva dintre cele mai prestigioase școli private din România. Tot în 2019, Kinderpedia a avut parte de cea maifrumoasășiamplărecunoaștere a caracterului său inovator și a impactului social. Înmai 2019, Comisia Europeana ne-a oferit Seal of Excellence pe unul dintre programele sale, SME Instrument, Phase II o distincție, pe care, la vremea aceea, o mai avea o singurăaltă companie românească. În septembrie 2019, am câștigat locul I laprima ediție a acceleratorului Innovators for Children. În noiembrie am ajuns pe podiumul celei maimaricompetiții antreprenoriale de la noi, Startarium. Tot în noiembrie, EBAN, European Business Angels Network, ne-a recunoscut ca business cu impact social și ne-a invitatsăprezentăm Kinderpedia la Bruxelles, în cadrul Forumului Tech for Good, ocazie cu care am primit un premiu important și de la Amazon Web Services – partenerii noștri pe partea de servere și cloud. Revista Business Magazin a inclus Kinderpedia în decembrie 2019 în catalogul celor mai inovatoare companii din România și, chiar laînceput de martie 2020 am câștigat titlul ex-aeqvo Innovators of the Year laGala Business Review Awards. Pactic, comunitatea de afaceri din România a recunoscut o soluție pentru educațievenită din zona antreprenoriatului ca fiind poate cel mai inovator business românesc.

Cum ajută Kinderpedia cadrele didactice?

Cele mai utile profesorilor și educatorilor sunt funcționalitățile de prezență, orar, teme, catalog electronic mesagerie, galerie multimedia, calendar de evenimente. Practic, printr-o interfațăsimplășiușor de folosit direct de pe smartphone, Kinderpedia reduce între 6 și 9 ore pe săptămână din timpul administrativ al cadrelor didactice și le permite săîși concentreze eforturile cătreeducația copiilor și progresele fantastice pe care le pot face în fiecare zi. Din feedback-urile primite chiar de la profesorii care folosesc Kinderpedia, am aflat că printre principalele beneficii pe care le aduce platforma se numără o mai bună comunicare cu părinții, dar și cu elevii, oferirea de feedback rapid, o mai bună organizare a orelor și reducerea semnificativă a timpului alocat activităților administrative. Profesorii apreciază interfața simplă și ușor de folosit, iar integrarea cu platforma Zoom și posibilitatea de a porni lecțiile direct din aplicație le este de un real folos în formatul școlii online sau hibrid.

Dacă vorbim de ajutor, m- referi la demersurile noastre de formare și informare, prin cursurile șiconferințele pe care le organizăm. În august și septembrie am derulat seria de ateliere Kinderpedia pentru profesori, webinare online care au strâns aproape 5,000 de participanți. Am prezentat beneficiile tehnologiei îneducațieși avantajele pe care Kinderpedia le aduceîn activitatea oricăreiscoli. În septembrie-octombrie am organizat ample conferințe pentru profesori, EducațieConectată: Școalaîn 2020 șiGrădinița 2.0: Conectare și empatie îneducația timpurie. Aceste conferințe online la care au participat online mii de profesori, educatori și directori de școlișigrădinițesunt o extensie a evenimentelor offline pe care le-am organizat pânăîn februarie 2020, inclusiv. În completarea evenimentelor și tot cu scopul de a aduce dascălilorinformații noi și valoroase din sferaeducației, am construit blogul Kinderpedia. Pe blog, cadrele didactice pot regăsi cele mai valoroase teorii, opinii, dar și sfaturi practice de laexperțiși lideri respectațiîneducație.

De asemenea, îmi face mareplăceresă te invit să fii între primii specialiști contribuitori care ne oferă o opinie cu privire la modul cum putem adaptaeducațiala nevoile și dinamica nativilor digitali. Cum le putem dezvoltaastăzicompetențele de care vor avea nevoie în societatea de mâine?

Care sunt beneficiile pe care le au părinții care utilizează Kinderpedia?

Cred că principalul beneficiu este triunghiul de comunicare, încredereși colaborare activă pe care Kinderpedia îlcreeazăîntredascăl, copil șipărinte. Din această sinergie se nasc cele mai frumoase progrese, atâtînperioadapreșcolară, câtși pe tot parcursul școlii. Pe termen lung, o abordare integratăasupra parcursului unui copil îneducație, coroborată cu participarea familiei, poate influența favorabil ratapromovabilitățiișidiminuarata abandonului școlar. Un studiu derulat de Global Family ResearchProject sub tutela Carnegie New York demonstrează că implicarea părinților îneducație de la cele mai fragede vârste este unul dintre principalii predictori ai succesului lașcoală, dar șiînviață. Privind, însă, aspectele practice, una dintre cele maimarisatisfacții ale părinților vine din faptul că Kinderpedia înlocuiește cu succes grupurile de Whatsapp și Facebook, pe care majoritatea părinților le găseaucă fiind obositoare șiineficiente. Pentru un părinte, să primească toate informațiile de la școală sau grădiniță într-un singur loc e o mare ușurare. În cazul copiilor mai mici, părinții pot verifica oricând, cu un singur click, lace activități a participat copilul, cât a mâncat, dacă a dormit. Astfel, când ia copilul de la grădiniță, părintele își poate organizamai ușor programul și poate iniția cu ușurință un dialog cu cel mic. Înainte de a folosi aplicația, aceste informații erau mai greu de obținut, pentru că se pierdeau printre mesaje sau mailuri sau necesitau discuții suplimentare cu educatoarea. Folosind Kinderpedia, părinții economisesc timp, pe care îl pot petrece împreună cu copiii.

Pentru școlari, Kinderpedia simplifică accesul la clasele online și permite copiii să fie autonomi în activitatea de la clasă. Acesta este un beneficiu major pentru părinți, care au încrederea și relaxarea că procesul educațional continuă, chiar și în condițiile predării online sau hibrid.

Suntem în fața unei schimbări majore în educație. Cum a abordat Kinderpedia această perioadă?

Pandemia ne-a pus pe toți, profesori, familii, autorități, antreprenori îneducație, înfața unei mariprovocări, dar și a unei șanse unice de a transforma modul în care lucrăm. Înacelașitimp, ne-a invitat să facem un pas decisiv către viitorul educației, un viitor conectat, nu doar la tehnologie, ci maialesla nevoile copiilor șilaexigențelesocietății de mâine, cea în care școlarii de astăzi vor trăiși vor lucrași pentru care încercamsăîipregătim.

Ce s-a întâmplat din martie șipânăastăzi constituie un capitol important în maturizarea soluției noastre, care începe chiar pe 16 martie, lacâteva zile de laînchidereașcolilor, când am lansat modulul de lecții video ladistanță, integrat pe Kinderpedia. Orice profesor poate să dea drumul unei video-conferințe, direct din orarul zilei, farăsătrebuiascăsămaiintre pe Zoom, farăsă fie necesar să invite elevii saupărinții pe e-mail. Dupăîncă 3 zile, pe 19 martie am semnat un protocol cu Ministerul Educațieiși Cercetării, prin care am oferit Kinderpedia gratuit tuturor școlilor publice, pânăla finalul anului școlar, fară alte clauze șicondiții. Mai mult, pentru căera o perioada de mari incertitudini, am oferit 11 module – cele mai des folosite de către profesori – gratuit, pe viață, cum ne place să spunem. Au urmat în scurt timpcontulde elev, modulul de teme și relansarea modulului de catalog electronic, cu funcționalități extinse. Kinderpedia înregistrează astăzi peste 100,000 de utilizatori din România și din Europa, dar și din Iordania, Peru sau Emiratele Arabe Unite.

Care sunt planurile de viitor?

Printre pașiiimportanțirealizațiîn acest an se numără parteneriatul semnat cu Maple Bear CEE și Maple Bear UAE, prin care francizele regionale a prestigiosului lanț canadian de școli și grădinițe au ales Kinderpedia ca sistem unic de operare în toate unitățile din Europa Centrală și de Est și din Emiratele Arabe Unite. Strategia noastră este orientatăcătre continuarea extinderii internaționale, în Elveția, Portugalia, UK și Polonia. Din perspectivadezvoltării produsului, rămânem aproape de utilizatoriinoștrișiinspirăm modul în care platformafuncționează din experiența lor și feedback-ul pe care ni-l oferă. Lucrăm în prezent la un modul de evaluare a progresului școlar care vaajuta profesorii să înregistreze evoluția copiilor și să o raporteze, atât în template-ul dat de minister, cât și conform propriei curricule – Montessori, Waldorf, Cambridge etc. Lucrăm, de asemenea, la integrarea Kinderpedia cu alte aplicații de conținut pentru educație, dar și cu portaluri guvernamentale de raportare și monitorizare. În ceea ce priveștecontribuțiala politicile publice din educație, ne propunem sărămânem o voce activăînspațiul public, dar șiîn cel instituțional, în sprijinul implicării familiei îneducație, ca prioritate strategică, susținută de programe naționale. Milităm de asemenea pentru un dialog activ cu autoritățile, care să ofere șansasoluțiilorromanești, fie ele de management, de comunicare sau de conținut, să contribuie la rezolvarea problemelor cu care se confruntăastăzieducația.

Adauga comentariu

No Comments

Sursa mesajului: Vizitati blogul Gabrielei Maalouf aici

Categories: Stiri Sanatate

About Author

Gabriela Maalouf

Gabriela este trainer NLP pentru copii și părinți, certificat în Marea Britanie, NLP Practitioner, jurnalist, consiler dezvoltare personala, acreditat de Ministerul Muncii, Ministerul Educației, atât în România, cât și în UE. Gabriela a lansat în Romania teoria Parentingului Personalizat, plecând de la practică și ajungând la teorie. Gabriela este mamă a doi copii.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*