Coronavirus – jumătate dintre pacienții în terapie intensivă fac tromboza

Coronavirus – jumătate dintre pacienții în terapie intensivă fac tromboza

Este din ce în ce mai clar că coronavirusul, pe langa afectarea pulmonara, provoacă și alte complicații care pot pune viața pacientilor in pericol. Un studiu realizat pe 184 de pacienți în terapie intensivă arată că jumătate au simptome de tromboză. Persoanele cu astfel de complicații au din nefericire mai multe șanse să moară.

Cercetarea a fost realizată în trei spitale olandeze: Centrul Medical al Universității Leiden (LUMC), Spitalul Amphia din Breda și Centrul Medical Erasmus Rotterdam. Medicii din întreaga lume au observat deja că pacienții cu Covid-19 au și simptome de tromboză. Acest studiu nou arată acum cât de mare este problema.

„Nu știam că atât de mulți pacienți cu coronavirus au avut o complicație cu tromboză”, a spus profesorul de medicină internă Menno Huisman (LUMC), care a condus studiul, împreună cu internistul Rik Endeman (Erasmus MC). „Rezultatele au fost primite cu uimire la nivel mondial. Până acum, accentul principal a fost pe infecțiile la plămâni, și consecințele acestora, dar nu și pe complicațiile trombozei.

Sursa: Telegraaf.nl

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*