Fii arhitectul emoțiilor tale!

Fii arhitectul emoțiilor tale!

”Am ajuns la grădiniță! Du-te! Ești în siguranța! Vine mami să te ia după masă! Apoi tu pleci, închizi ușa și plângi rău de tot până vin eu să te iau, bine?” spuse Charlize, fetița mea de numai trei ani și câteva luni, la vremea aceea. Iar eu plecam, ea închidea ușa, eu plângeam de-mi rupeam cămașa de pe mine, iar ea pleca, apoi venea în cel mult zece secunde, cu zâmbetul pe buze, mă ținea în brațe, îmi spunea că a venit mami, că mă iubește, dar că voi merge și mâine negreșit.
Acesta este joculețul pe care l-am jucat mai bine de 6 luni cu fetița mea pentru a trece mai ușor peste adaptarea la grădiniță. Ce a fost important pentru mine la acest joc este faptul că l-a inventat ea singurică. Cu siguranță, era ce avea ea nevoie foarte tare. Puteam inventa și eu ceva similar, dar pașii pe care ea îi propunea corespundeau cu starea ei emoțională.


Cred cu tărie în jocurile de rol pentru a trece peste anumite mici sau mari probleme pe care copiii noștri le experimentează. Dacă le dăm ustensilele necesare și dacă avem răbdare să îi ascultăm, să îi observăm, este imposibil să nu vedem emoțiile din spatele poveștilor exprimate.

Ce fac eu mai exact?
Ideea că nu fac prea multe, limitez cât pot de tare intervenția mea verbală. Doar stau, ascult cu mare atenție problema, mă calibrez cu emoția lor, ghidez sau reasigur prin cuvinte simple de tipul:” Oooo… Mmmm… Înțeleg… Te văd… Te simt…” și îi privesc cu emoție, uimire și chiar euforie cum găsesc drumul și soluția.
Există, fără de îndoială, momente în care copiii au nevoie și de părerea noastră. Sunt momentele în care ei chiar ne întreabă sau ne privesc întrebător. Atunci, fără niciun dubiu, le oferim suportul nostru.

Cu ajutorul jocului de rol putem trece peste multe momente cruciale în dezvoltarea emoțională a micuților noștri: adaptarea la școală, crizele de furie, relația cu mâncarea, rivalitatea între frați și câte și mai câte.

Beneficiile jocului de rol:

• constientizeaza efectele sau consecintele unei actiuni asupra altora;
• intelege punctul celorlalti de vedere;
• dezvolta abilitati de lider;
• capata incredere in sine si in fortele proprii;
• isi exploreaza imaginatia;
• dobandeste noi elemente de limbaj si isi dezvolta vocabularul;
• invata gandeste abstract;
• isi imbunatateste abilitatile sociale;
• invata lectii de viata importante;
• gaseste solutii creative la diverse probleme.


Dacă avem disponibilitatea emoțională, mai rămâne să strângem cu grijă materialele de joc: omuleți de toate felurile, animale, decoruri. Cu ajutorul lor putem în scenă orice situație.

M-am bucurat tare mult să descopăr faptul că toamna aceasta, cumpărăturile la Kaufland aduc un nou joc pentru toată familia, prin care toți clienții își pot construi orașul ideal, cu ajutorul pieselor distribuite în magazine.

Cele 180 de elemente ale jocului ne ajută să construim alături de cei mici un oraș deplin. De la case cu grădini la zgârie nori, de la teatru la restaurantul Pop Up, unde găsești preparate delicioase și până la magazinul Kaufland, care te așteaptă cu produse proaspete, ai nevoie de toate în noul tău oraș Bunorama. Biciclete, scutere, mașini electrice și chiar și un avion, toate îți vor fi folositoare.
Copiii mei l-au terminat de construit într-o singură seara, atât de atrași au fost de el. Pe mine m-a bucurat tare mult că am putut avea toate elementele posibile și imposibile pentru orice joc de rol, pentru orice situație.
S-au jucat și se joacă foarte mult cu acest joc. Își rezolvă problemele, conflictele, temerile, dar își dau și frâu liber imaginației, construind nu doar un oraș, dar și multe sinapse neuronale, ce contribuie activ la antrenamentul creierului.
Astfel, în perioada 29.08 – 6.11.2018, la fiecare 50 de lei cheltuiți în magazinele Kaufland, clienții primesc un pachet Bunorama, care conține piese din orașul unde viața este bună săptămână de săptămână, în care oamenii reciclează, se bucură de natură și sunt conștienți de impactul pe care îl au acțiunile lor asupra mediului înconjurător.
Odată adunate toate cele 180 de elemente, acestea pot fi așezate în cutia de colecție. De mare ajutor sunt și hărțile Bunorama Est și Bunorama Vest, care le sunt utile celor mici și mari să demareze construirea orașului. Fiecare harta vine însoțită de câte un joc, care îi va ajuta pe copii să învețe mai multe despre mâncatul echilibrat și despre reciclare.

În plus, orașul Bunorama poate aduce și super premii: participanții pot intra pe www.bunorama.kaufland.ro, pot încărca, în timp, cel puțin trei poze care arată progresul orașului Bunorama și astfel pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre cele zece premii constând în redecorarea completă a camerei copilului.

Kaufland România te invită în Bunorama, orașul care crește odată cu tine!
Bunorama. Fii arhitectul orașului tău!

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.bunorama.kaufland.ro.

Despre Kaufland România
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine în 7 țări și o rețea de 119 magazine în România. În 2017, Kaufland România a primit pentru a doua oară certificarea Best Buy Award, care atestă că este lanțul de magazine cu cel mai bun raport calitate – preț de pe piața locală. Kaufland deține și distincția Customers’ Friend pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienți, acordată de Institutul internațional ICERTIAS, în urma unei analize de piață. Strategia noastră are ca scop îndeplinirea dorinţele clienților cu accent pe garanţiile şi serviciile noastre, varietate, un nivel ridicat de calitate şi, bineînţeles, preţuri atractive. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaufland.ro.

Sursa mesajului: Vizitati blogul Gabrielei Maalouf aici

Categories: Stiri Sanatate

About Author

Gabriela Maalouf

Gabriela este trainer NLP pentru copii și părinți, certificat în Marea Britanie, NLP Practitioner, jurnalist, consiler dezvoltare personala, acreditat de Ministerul Muncii, Ministerul Educației, atât în România, cât și în UE. Gabriela a lansat în Romania teoria Parentingului Personalizat, plecând de la practică și ajungând la teorie. Gabriela este mamă a doi copii.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*