6 maimute carora li s-a administrat un vaccin experimental anti COVID-19 produs la Oxford, au ramas sanatoase la 28 de zile de expunere intensa la coronavirus

6 maimute carora li s-a administrat un vaccin experimental anti COVID-19 produs la Oxford, au ramas sanatoase la 28 de zile de expunere intensa la coronavirus

Șase maimuțe carora le-a fost administrat un vaccin anti COVID-19, dezvoltat la Universitatea din Oxford, nu s-au mai infectat cu coronavirus dupa 28 de zile de expunerea susținută la virus.

Rezultatul este un semn foarte promițător pentru vaccin, care este, de asemenea, in faza de testare pe subiecti umani. Cu toate acestea, o versiune umană funcțională rămâne la luni întregi distanta, chiar și în cel mai bun caz.

Experimentul pe maimute a fost realizat la sfârșitul lunii martie de către oamenii de știință guvernamentali de la Rocky Mountain Laboratories din Hamilton, Montana, a raportat The New York Times.

Un grup de control format din șase macaci carora nu li s-a administrat vaccinul a fost expus la virus, și s-a îmbolnăvit.

Alți șase macaci au fost, de asemenea, expuși, dar după ce au primit un vaccin produs de The Jenner Institute și de la Oxford Vaccine Group. Ei nu au suferit efecte secundare, și au ramas sănătoși 28 de zile mai târziu, a spus Times.

Specia de maimuta Rhesus este aproape cel mai apropiat mamifer pe care îl avem comparativ cu oamenii”, a declarat pentru Times, Vincent Munster, șeful unității de ecologie a virusurilor din laborator.

Sursa: Bussinesinsider.com

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*