Cercetatorii americani sustin ca oamenii care au avut o raceala in trecut ar putea avea o forma de protectie la COVID-19

Cercetatorii americani sustin ca oamenii care au avut o raceala in trecut ar putea avea o forma de protectie la COVID-19

Oamenii care au suferit de raceala ar putea fi protejați împotriva COVID-19, susțin oamenii de știință

Cercetatorii au analizat 11 probe de sânge, prelevate de la oameni, în urmă cu mai bine de doi ani.

Cel puțin jumătate din probele de sânge au avut celule T care au recunoscut SARS-CoV-2, iar 20% au avut celule T care au fost capabile sa ucida virusul.

Cercetătorii, de la Institutul de Imunologie La Jolla din California, au spus că este „tentant să speculăm” că acești oameni vor fi protejați de o forma severa de COVID-19. Acest lucru rămâne insa de dovedit.

Persoanele care nu au fost niciodată infectate cu COVID-19 ar putea avea deja o formă de imunitate împotriva ei, dacă s-au luptat in trecut cu răceala comuna.

Aceștia susțin că virusul care provoacă COVID-19 – nu ar fi străin de sistemul imunitar al oamenilor care au avut in trecut raceala, și astfel, acesta ar fi capabil să-l combată rapid.

Dar acest lucru rămâne de dovedit. S-ar putea explica astfel, de ce unele persoane sunt minim afectate de virus, în timp ce altele se îmbolnăvesc grav sau mor.

Studiul, realizat de „La Jolla Institute for Immunology” din California, a mai analizat probele de sânge prelevate de la 20 de pacienți recuperați de COVID-19, la aproximativ 30 de zile după începerea simptomelor.

Publicat în revista Cell, studiul a arătat ca pacientii – care erau toți adulți – au avut un răspuns imun antiviral robust la SARS-CoV-2.

Acest lucru este promițător, deoarece indică faptul că o persoană ar putea fi protejată dacă contracteaza din nou coronavirusul.

Sursa: DailyMail

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*