Informatii esentiale despre virusul corona – COVID-19

Informatii esentiale despre virusul corona – COVID-19

Informatii esentiale despre coronavirus, date publicitatii recent de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Perioada de recuperare pentru cazuri usoare este de aproximativ doua saptamâni si de trei pâna la sase saptamâni pentru pacientii cu o forma severa sau foarte grava a bolii. Conform datelor preliminare, timpul scurs între contractarea virusului şi instalarea simptomelor severe este, de cele mai multe ori, de o saptamâna.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a precizat luni ca numarul de cazuri noi de coronavirus semnalate la nivel global în decursul ultimelor 24 de ore l-a depaşit cu mult pe cel al cazurilor depistate în China.

În China, unde virusul a aparut la sfârşitul lui decembrie, numarul cazurilor continua sa scada, a precizat directorul OMS, subliniind ca 206 cazuri au fost raportate catre aceasta organizatie duminica, reprezentând cel mai scazut numar înregistrat dupa data de 22 ianuarie. Doar opt cazuri au fost semnalate în afara provinciei Hubei, epicentrul epidemiei. În afara teritoriului Chinei, de la începutul epidemiei au fost semnalate 10.134 de cazuri în 61 de tari. În ultimele 24 de ore, numarul de noi contaminari raportate în afara Chinei a fost de 1.906.

Pe 2 martie, la nivel global, au fost confirmate 88.948 cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care au fost înregistrate 2915 decese în China continentala si 128 în afara statului asiatic, cele mai afectate tari fiind Italia si Iran, potrivit OMS.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/informatii-esentiale-care-este-perioada-de-recuperare-pentru-cazurile-severe-de-infectare-cu-covi-19-1269380

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*