Anticorpul olandez 47D11 blochează infecția cu coronavirus

Anticorpul olandez 47D11 blochează infecția cu coronavirus

AMSTERDAM – Partial datorita stiintei, partial datorita norocului. Asa a fost anuntata descoperirea noului anticorp „47D11”, despre care doi oameni de știință olandezi au publicat luni un aticol în prestigioasa publicatie Nature.

Cercetările prof. Frank Grosveld (Universitatea Erasmus) și Dr. Berend Jan Bosch (Universitatea Utrecht) au fost anuntate de ceva vreme, dar acum a fost publicată cu adevărat de renumita revistă științifică Nature. Cei doi cercetatori principali au lucrat cu o echipă de oameni de știință internaționali.

Ceea ce au găsit este interesant. Este chiar primul anticorp împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2, a explicat anterior prof. Grosveld în revista Erasmus. Este o descoperire strălucitoare, neașteptată? Nu. Lucrurile au fost de fapt clare de ceva timp. A fost doar o problemă de testare a anticorpilor potriviți pentru noul coronavirus. Totodata s-a sperat că unul dintre acești anticorpi „vechi” va funcționa.

Bingo!

Prof. Grosveld a început în urmă cu cincisprezece ani cu „un proiect hobby”. Scopul: de a produce anticorpi umani la șoareci. A funcționat. Grosveld a înființat o companie, s-a extins la Shanghai și Boston și a fabricat în principal anticorpi împotriva tumorilor. La un moment dat, profesorul a mers împreună cu cercetătorii de la Utrecht, pentru a dezvolta un anticorp împotriva Mers și Sars. Si asta a funcționat.

„Dar acei viruși sunt deja conținuți. Acum avem de-a face cu un alt virus corona. Din studiul anterior, încă mai aveam anticorpi netestați, în frigider. Când a izbucnit actuala criză, am testat imediat dacă anticorpii care au reacționat cu SARS 1, răspund și la SARS 2 (noul coronavirus, ed.) ”, A spus prof. Grosveld la revista Erasmus.

S-a dovedit a fi „bingo”. Anticorpul 47D11 a funcționat împotriva coronavirusului actual. Atacă proteinele din exteriorul virusului, cu care coronavirusul intră în mod normal în celulele umane – ceea ce nu mai face posibil acest lucru.

Vaccin

Descoperirea provine din lucrări preliminare bune, dar are de-a face și cu o parte de noroc, recunoaște prof. Grosveld. Cu toate acestea, este mândru.

„Acesta este primul anticorp pe care îl știm să blocheze infecția. Găsirea a ceva de genul acesta se întâmplă foarte rar. Pe parcursul carierei mele am lucrat mult la reglarea genelor: cum sunt pornite și oprite genele, care este structura genomului nostru? Din fericire, am reușit să fac și o serie de descoperiri, si am avut senzația că acum suntem într-adevăr cu un pas mai departe. O astfel de cercetare a vizat în principal informații noi, și a fost de interes științific. Acest anticorp are o aplicație concretă.

Deocamdată, doar primele teste au fost finalizate. Anticorpul 47D11 se crede că face coronavirusul inofensiv la om, este de așteptat, dar dacă este vorba de producerea unui medicament, nu este încă clar. Vor urma tot felul de teste noi. Grosveld este optimist. „Prevenirea este desigur mai bună decât vindecarea. Prin urmare, o soluție reală este un vaccin, multi lucrează la asta. ”

Sursa: Telegraaf.nl

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*