A ignorat acest test simplu timp de 10 ani, iar acum ii pare nespus de rau

A ignorat acest test simplu timp de 10 ani, iar acum ii pare nespus de rau

Kim Montgomery, o mama din Scotia, de 31 de ani, este îngrozită, ca cei patru copii mici ai sai vor rămâne fără mămică, după ce a ignorat testul Papanicolau timp de 10 ani. Ea si-a împărtășit experianta de viata după ce a fost diagnosticată cu cancer de col uterin, cu speranța ca alte femei sa nu ignore acest test foarte important .

Mama a patru copii, nu a reușit să facă testul de rutină timp de 10 ani, afland că a contractat cumplita boala la începutul acestei luni, relatează Daily Record.

Săptămâna viitoare, ea va afla cât de avansat este cancerul ei – și se îngrijorează ca copiii ei, Dylan – 11 ani, Lacey – șase, Kayla – cinci, și Macaulay, în vârstă de trei ani, ar putea rămâne fără mama.

„Dacă aș fi fost pur și simplu sa-mi fac regulat testul Papanicolau, este posibil să-l fi prins în timp ce încă se dezvolta, si poate acum nu stateam ingrijorata ca voi muri, si-mi voi lasa copiii mici în urmă”, spune Kim.

Tânăra mămică de origine scoțiană a avut primul ei test Papanicolau la vârsta de 21 de ani, care a fost negativ.

De asemenea, Kim spune că odată cu introducerea imunizărilor împotriva HPV pentru fetele tinere, șansele ca fiicele ei să dezvolte cancer de col uterin se vor reduce.

„Mi-aș dori să fi existat posibilitatea acesta când am crescut, dar sunt recunoscătoare pentru fetele mele”, a adăugat ea.

„Tot ce îmi doresc, este să trăiesc – vreau să pot sa imi vad copiii crescand. ”

„Screeningul de cancer de col uterin oferă cea mai bună protecție împotriva acestui tip de cancer, și prin urmare, este important să îi sprijinim pe cei carora le este greu sa participe, si să ne asigurăm că femeile sunt conștiente de importanța testului Papanicolau.”

Sursa: DailyMirror

 

Vrei sa afli mai multe despre testul Papanicolau? Citeste mai multe aici :

Testul Papanicolau

Ce facem daca testul Papanicolau are un rezultat anormal?

Ce poate si ce nu poate descoperi testul Papanicolau?

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*