Iata ce vei pati daca vei consuma aceste alimente

Iata ce vei pati daca vei consuma aceste alimente

Cercetatorii de la Universitatea Harvard au descoperit ca barbatii care manânca in mod regulat alimente nesanatoase, cum ar fi pizza, burgeri sau chipsuri, sunt mai susceptibili de a avea o rata de fertilitate mai mica decât cei cu o dieta echilibrata.

Barbatii au mai multe sanse sa prezinte micsorare de testicule, si un numar scazut de spermatozoizi, daca manânca alimente fastfood, au descoperit cercetatorii in cadrul unui studiu nou.

Studiul mai arata ca cei care manânca o dieta bogata în peste, pui, fructe, legume, si consuma cel putin 2 litrii de apa pe zi, prezinta cea mai mare rata de fertilitate.

Consumul alimentelor procesate si a carnii rosii are efectul opus, au constatat cercetatorii de la Universitatea Harvard.

Descoperirile vin dupa ce cercetatorii au analizat starea de sanatate si dieta a 2.935 de barbati, cu o vârsta medie de 19 ani, în timpul testelor de admitere la serviciul militar.

Barbatilor le-a fost masurata circumferinta testiculului, iar numarul, forma si abilitatile de înot ale spermatozoizilor lor au fost de asemenea analizate, relateaza tabloidul britanic The Sun.

Potrivit liderului studiului, Dr Feiby Nassan, barbatii îsi pot spori sansele de a deveni tata, consumând o dieta echilibrata.

Ea a adaugat: „Aderarea la modele de dieta sanatoase a fost asociata cu o calitate mai buna a materialului seminal, cu un potential de fertilitate mai favorabil în rândul barbatilor adulti.”

Rezultatele studiului, publicate în jurnalul JAMA Network Open, arata ca vegetarienii sunt de obicei pe locul doi, când vine vorba de masurarea ratei de fertilitate.

Cei aflati pe o dieta Scandi, de lapte si peste afumat vin pe penultimul loc, in timp ce dependentii de mancare fastfood sunt pe ultimul loc.

Barbatii cu o alimentatie sanatoasa au în medie 167 milioane de spermatozoizi, iar volumul testiculelor este de cca 13,7 ml.

Cei care au mâncat regulat alimente procesate si carne rosie au avut în medie doar 122 milioane si 13.1 ml.

Toti barbatii care au participat la studiu au fost danezi, si au fost supus testului medical ca parte a unui control multiplu pentru serviciul militar.

Sursa: DailyMirror

 

Vrei sa afli mai multe despre fertilitatea la barbati?

Tratamentul infertilitatii

Alimente  care maresc calitatea spermei

Sanatatea barbatului, rol major in fertilitatea cuplului

Categories: Noutati, Stiri Sarcina

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*