In Italia oamenii sunt sfatuiti sa evite saruturile si strangerile de mana

In Italia oamenii sunt sfatuiti sa evite saruturile si strangerile de mana

Autoritatile italiene au trimis Ministerului Sanatații un set de masuri pentru evitarea raspândirii coronavirusului, care conține, printre altele, recomandarea ca oamenii sa se salute fara sa se sarute sau fara sa îsi dea mâna, scrie „La Stampa”.

Masurile ar urma sa fie adoptate miercuri si ar ramâne în vigoare timp de 30 de zile.

Autoritațile recomanda menținerea unei distanțe de minim un metru fața de ceilalți, salutul sa se faca fara saruturi sau strângeri de mâini, evitarea locurilor aglomerate, scrie Mediafax. Cei care au febra sunt sfatuiți sa ramâna acasa chiar daca nu banuiesc ca au luat virusul. Orice eveniment, inclusiv cele sportive, urmeaza sa fie evitat pentru 30 de zile, iar vârstnicii de peste 75 de ani sau cei bolnavi de peste 65 de ani sa urma sa evite locurile aglomerate.

Sunt câteva din recomandarile Comitetului Tehnic care ar putea fi incluse într-un decret al premierului Giuseppe Conte si care ar fi adoptat în toata țara.

Potrivit agentiei italiene de presa Ansa, printre recomandari se numara si indicația ca oamenii sa îsi scoata bijuteriile când se spala pe mâini, deoarece nu permit igiena totala.

În Italia s-au înregistrat peste 2.500 de cazuri de contaminare şi 79 de decese. Cel putin 160 de persoane s-au vindecat de virusul Covid-19, au precizat autoritatile italiene.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/fara-saruturi-sau-strangeri-de-mana-in-italia-masurile-impuse-de-autoritati-impotriva-coronavirusului-1269974

Afla mai multe despre coronavirus:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*