Simptome asemănătoare rujeolei care afectează copiii cu coronavirus

Simptome asemănătoare rujeolei care afectează copiii cu coronavirus

Medicii din întreaga lume investighează urgent rapoartele referitoare la simptomele inflamatorii similare cu boala Kawasaki, care afectează copiii din țările cu focare severe de Covid-19, inclusiv în Marea Britanie.

Părinții îngrijorați au descris simptome „asemănătoare rujeolei”, pe care copiii lor le-au suferit, în acelasi timp cu cele de coronavirus.

Au existat numeroase rapoarte cu privire la copiii care sunt infectati cu covid-19, care se confruntă cu erupții cutanate și alte afecțiuni inflamatorii, în Marea Britanie și în străinătate.

Deși nu sunt confirmate în toate cazurile, simptomele sunt similare cu boala Kawasaki, in cazul careia s-a înregistrat o creștere a cazurilor în țările care se confruntă cu focare de Covid-19.

Citeste mai multe despre rujeola: Rujeola la copii (infografic)

Luni, medicii au emis o alertă cu privire la o creștere accentuată a sugarilor internați la terapie intensivă, cu o boală asemănătoare bolii Kawasaki, în Marea Britanie și Italia. Boala este în general mai frecventă în anumite părți din Asia.

Boala Kawasaki afectează în primul rând copiii sub cinci ani, cu simptome care includ erupții cutanate, glandele umflate în gât, buze uscate/crăpate, degete și ochi roșii.

Secretarul de sănătate britanic, Matt Hancock, a declarat luni că este „foarte îngrijorat” în ceea ce privește rapoartele privind afecțiunile inflamatorii, întrucât medicul care coordoneaza planul anti coronavirus din UK, prof. Chris Whitty, a spus că este plauzibil că acestea au fost declanșate de Covid-19.

Cazuri similare au fost semnalate în SUA, medicii de acolo incercand sa inteleaga acest fenomen nou.

„În acest moment, suntem la începutul încercării de a înțelege ce reprezintă acest lucru”, a declarat pentru Reuters dr. Mark Gorelik.

Dr. Gorelik a spus că este probabil ca aceste cazuri să nu fie boala Kawasaki, ci un proces similar care împărtășește un mecanism de bază cu Kawasaki, despre care se crede că este declanșata de un agent infecțios care provoacă un răspuns imun.

Cele trei cazuri din New York sunt conforme cu un raport al Universității Stanford din California, în care un copil de 6 luni a fost internat la spital cu boala Kawasaki, și ulterior a fost diagnosticat cu Covid-19.

Sursa: Mirror.co.uk

 

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*