La Pediatria Spitalului Suceava se află internați mai mulți copii cu Covid decât non-Covid

La Pediatria Spitalului Suceava se află internați mai mulți copii cu Covid decât non-Covid

Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și-a reluat activitatea pe toate specialitățile, atât pentru pacienții cu Covid-19, cât și pentru pacienții non-Covid. Managerul unității medicale, dr. Anatolii Buzdugan, a declarat că în data de 1 iunie, în Unitatea de Primiri Urgențe au fost 65 de prezentări, toate cazuri de urgență. Dr. Buzdugan a arătat că au fost atât urgențe medicale, cât și chirurgicale, intervenindu-se la apendicite acute sau litiaze decompensate. „Începem să avem o activitate normală, avem din ce în ce mai mulți pacienți non-Covid”, a declarat, marți, dr. Buzdugan.

O secție în care numărul pacienților cu Covid este mai mare decât al celor non-Covid este Pediatria. Marți, 2 iunie, în această secție erau internați trei copii non-Covid și 10 copii cu Covid. Potrivit doctorului Buzdugan, alți 10 copii erau în zona-tampon, în așteptarea rezultatelor la testarea pentru Covid.

Copiii care au noul coronavirus sunt internați în aripa nouă a spitalului, secția Pediatrie fiind împărțită clar în zonă Covid, zonă non-Covid și zonă-tampon.

Sursa: Monitorul de Suceava

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*