Un bebelus de 8 luni, prima victima din Marea Britanie a sindromului Kawasaki, aparut ca o complicatie a COVID-19

Un bebelus de 8 luni, prima victima din Marea Britanie a sindromului Kawasaki, aparut ca o complicatie a COVID-19

Alexander Parsons, un baietel de 8 luni din Marea Britanie, a fost internat la Spitalul Derriford din Plymouth pe 6 aprilie. Nu avea alte afectiuni, și a fost diagnosticat cu o conditie asemanatoare cu boala Kawasaki, cel mai probabil ca o urmare a COVID-19. Boala provoacă, printre alte simptome, umflarea vaselor de sânge în corp.

Mama băiatului, Kathryn Rowlands, 29 de ani, a spus: „Nu voi mai fi niciodată la fel fara el”

Baietelul este cea mai tânără victimă din Marea Britanie a acestui sindrom. El a suferit de o ruptura de anevrism, dupa ce a fost diagnosticat cu boala Kawaski, care determină umflarea vaselor de sânge din tot corpul. Copilul a mai dezvoltat o erupție cutanată, febră și ganglioni umflați.

Deși in tabloul clinic al bolii Kawasaki copiii se pot recupera complet în termen de șase până la opt săptămâni, unele afecțiuni se pot dezvolta din cauza bolii, afectand inclusiv inima.

Dacă nu sunt tratate, complicațiile pot fi fatale în aproximativ 2 până la 3% din cazuri.

Mama, devastata de durere, a declarat in fata presei: „Nu-mi vine să cred că l-am purtat in burta mai mult decât a fost în viață. Nu voi mai fi niciodată la fel.”

Lăudând personalul medical care a încercat să-l salveze pe Alex, ea a adăugat: „Medicii și asistentele care s-au luptat pentru a-l salva pe Alex au fost incredibili – dar dacă ar fi știut mai multe despre legătura Covid-Kawasaki, ar fi putut face mai mult.”

Boala, pe care Centrul pentru Controlul și Prevenire a Bolilor (CDC) a denumit-o Sindromul Inflamator Multisistem la copii (MIS-C), a fost dovedita de oamenii de știință ca fiind cauzată de coronavirus,  inca de luna trecută.

CDC a mai precizat: „Furnizorii de servicii medicale care au îngrijit sau au grijă de pacienți cu vârsta mai mică de 21 de ani, care îndeplinesc criteriile MIS-C ar trebui să raporteze cazurile suspecte, către departamentul de sănătate local, de stat sau teritorial.”

Afecțiunea a fost menționată anterior ca Sindrom Inflamatoriu Pediatric Multisistem (PMIS), de către statul New York în Statele Unite, unde au existat mai mult de o sută de cazuri raportate, inclusiv cel puțin trei decese.

Sursa: DailyMail

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*