Ce bine e să pleci la drum având un sprijin! Eu asta îmi doresc pentru copiii mei!

Ce bine e să pleci la drum având un sprijin! Eu asta îmi doresc pentru copiii mei!

Cu toții știm că nu este mereu ușor să susții pasiunile copiilor. În priml rând, corect ar fi să încerce cât mai multe, ca apoi să știe de unde alege. Dar toate aceste activități costă și nu întotdeauna foarte puțin. Dar pentru bucuria copilului fiecare găsește variante, după cum are bugetul. Doar că micuții cresc și ajung să conștientizeze că șansele reale vin, de cele mai multe ori ( nu generalizăm, pentru că mai există și excepții) din locurile unde seriozitatea învățării este pe primul plan.

Ca să nu pară așa o teorie general valabilă, vă povestesc cu ce a venit deunăzi Charlize a mea la mine. Cu o listă lungă de școli de muzică din întreaga lume. A făcut ea un top al școlilor pe care le consideră cu adevărat valoroase. Da, a avut chef să verifice profesorii, programele, studenții care au terminat  acolo și cum au evoluat ei ulterior. Ce m-am bucurat și ce am lăudat-o pentru această cercetare. Dar fericire s-a scurs ușor de pe chipul meu la următorul click, cel cu prețurile evident. Credeți că am spus  întâmplător ” școli valoroase”?  Nici nu vreți să vă imaginați valoarea contractului de școlarizare.

De aici, au venit o mulțime de alte gânduri. Oricum ar fi si orice ar alege, de la medicină la muzică, la demararea unei afaceri pe cont propriu, susținerea financiară e importantă. Au venit și gânduri mai negre, de ce să ne ascundem de ele? Dar dacă pățim ceva? Și atunci avem nevoie de siguranță, că tare greu este să alergi după ajutor în astfel de momente, pe ultima sută de metri.

Plecând de la această discuție lejeră, de weekend, în care mi-am visat cu ochii deschiși copilul în campusul unei școli de renume și apoi pe marile scene ale lumii, am hotărât să fiu responsabilă și să nu mă las nepregătită în viitor, poate, într-un moment cheie din viața copilului meu.

Am luat exemplul lui Charlize și m-am apucat și eu de cercetare, să văd cum pot economisi bani pentru copiii mei. Pentru că pe lângă muzica lui Charlize, mai este un micuț în viața noastră și el cu visele lui, de a face performanță în tenis. Imaginați-vă că pornind de aici am făcut o cercetare temeinică pentru cea mai bună decizie care se potriveste nevoilor noastre si ne-am oprit la Groupama.

Ce mi-a plăcut în prezentarea celor de la Groupama a fost această propoziție, cu care am rezonat atât de bine:

”Sigurant­a unui sprijin financiar atunci cand copilul tau va trebui sa decida singur”

Am realizat că oricât de mult am vrea noi să detinem controlul asupra lor va veni ziua în care ei vor decide singuri și bine ar fi să nu pornească chiar de la zero, că știm că nu este ușor.

Asigurarea poate fi incheiata fie de un singure parinte fie de ambii parinti. Daca alegi Optiunea Premium, copilul tau se va bucura de protectia ambilor parinti si va primi suma de bani la finalul contractului, in cazul in care, in urma unui eveniment nefericit, unul dintre voi nu ii va mai fi alaturi. Poti completa pachetul cu beneficii suplimentare care sa vina in completarea nevoilor familiei, cum ar fi:

  • spitalizarea copilului ca urmare a unui accident;
  • interventii chirurgicale suferite de copil ca urmare a unui accident;
  • exonerare de la plata primelor de asigurare ca urmare a invaliditatii contractantului;
  • deces din orice cauza pentru contractantul principal (aceasta asigurare suplimentara se poate atasa doar daca ai ales Optiunea Premium).
  • Si poti aduce si o componenta de investitia pachetului.

Iar avantajele  sunt pe măsură:

  • Consiliere in identificarea unei solutii financiare optime
  • Ai posibilitatea sa alegi:
    • structura contractului. durata contractului
    • valoarea sumelor asigurate pentru contractul de baza si pentru asigurarile suplimentare
    • valoarea si frecventa de plata a primelor de asigurare
  • Sigurant­a capitalului investit prin protectie impotriva inflatiei si/sau indexare, in functie de optiunea valorii primei alese la achizitionare.
  • Promptitudine la plata indemnizatiilor de asigurare
  • .

Chiar sunt curioasă! Voi v-ați gândit sau ați planificat ceva pentru momentul în care copilul va decide să își urmeze visul?

Sursa mesajului: Vizitati blogul Gabrielei Maalouf aici

Categories: Stiri Sanatate

About Author

Gabriela Maalouf

Gabriela este trainer NLP pentru copii și părinți, certificat în Marea Britanie, NLP Practitioner, jurnalist, consiler dezvoltare personala, acreditat de Ministerul Muncii, Ministerul Educației, atât în România, cât și în UE. Gabriela a lansat în Romania teoria Parentingului Personalizat, plecând de la practică și ajungând la teorie. Gabriela este mamă a doi copii.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*