Primul meu copil a dormit în prima luna de viața 23 de ore din 24.
Ora în care stătea treaza era pentru că o trezeam noi la băiță și masaj, dar si atunci era cu ochii pe jumătate închiși.
Și acum la 10 ani, doarme lejer 12-14 ore legate noaptea, pentru ca nu mai doarme de prânz. Mâine public articolul despre trucurile mele folosite pentru un somn lung si liniștitor.
Revenind la modul in care am ales eu sa îmi linistesc copiii, instinctiv, ca mai apoi să descopăr că este și științific validată metoda, a fost cântatul.
Să mă înțelegeți, am o voce teribilă. Dar, pentru mine a fost cel mai ușor mod de a interacționa cu un copil. Știam și de sunetele albe-sunet de feon, tren, celebrul șșș-it- dar tot cântatul mi-a fost mai la îndemână.
Melodia pe care o cântam cel mai des a fost faimosul “lullaby” al lui Brahms. Pe acea linie melodica puneam eu ce cuvinte îmi treceau mie prin cap: “ Iubita lui mama, tu ești cea mai buna, mai frumoasa. Mama e lângă tine și te iubește mult.” Cântam tot ce simțeam în acele momente, în așa fel sa țin și linia melodică.
Băiețelul meu a auzit încă din burtică melodiile că i le cântam soră’sii și se liniștea și mai repede. Îmi place să spun că în primul an nu am știut ce voce are, așa era de liniștit. La Charlize nu am știut ce culoare are ochii, de la atâta somn.
Eu cred că fiecare mamă are un instinct al ei, în ceea ce privește liniștitul copiilor. Dacă este ajutată și are o stare de confort, mama găsește mereu cheia micuțului ei. Chiar sunt curioasă ce vi se potrivește vouă.
Dacă sunteți ca noi, cu muzica, vă las mai jos câteva informații științifice despre muzică în dezvoltarea copiilor:
Bebelusii recunosc o melodie inainte de a putea vorbi. Adeseori, acestia incearca sa imite diverse sunete si se misca in ritmul muzicii inca din momentul in care sunt apti din punct de vedere fizic.
Muzica de fundal, de exemplu, are darul de a linisti nou-nascutii, in mod special inainte ca acestia sa adoarma.
Neuroștiința susține argumentele descoperite de specialiști prin practică: muzica aduce beneficii certe în dezvoltarea creierului. Vorbirea, limbajul, motricitatea, concentrarea se dezvolta cu mult mai ușor.
Muzica este creatoare de legături sociale și afective importante: în mediul familial, între mamă și copil, în colectivul unei clase sau într-un grup de copii.
Studiile au demonstrat ca acei copii care au atractie inspre muzica, dezvolta o inteligenta superioara fata de copiii carenu prezinta nici un interes fata de aceasta. Acest lucru se datoreaza faptului ca, creierul devine stimulat de ritmul si tonul muzicii.
Muzica pentru copii are de asemenea un efect calmant asupra copiilor, ii scuteste de stres, inca din burtica mamei copiii se simt bine in preajma muzicii.
The post Cel mai eficient mod de a liniști un bebeluș appeared first on Gabriela Maalouf.
Sursa mesajului: Vizitati blogul Gabrielei Maalouf aici