Au Inceput testele pe oameni pentru primul vaccin COVID-19

Au Inceput testele pe oameni pentru primul vaccin COVID-19

WASHINGTON (AP) – Primul participant la un studiu clinic pentru un vaccin de protectie împotriva noului coronavirus, va primi luni o doza experimentala, potrivit unui oficial guvernamental american.

Institul National de Sanatate american finanteaza studiul, care are loc la Institutul de Cercetare în Domeniul Sanatatii Kaiser Permanente Washington, din Seattle. Functionarul care a dezvaluit planurile privind primul participant a vorbit cu conditia de anonimat, deoarece anuntul nu a fost facut public.

Oficialii de sanatate publica spun insa ca va dura un an pâna la 18 luni pentru a valida complet orice potential vaccin.

Testarea va începe cu 45 de voluntari tineri, sanatosi, cu diferite doze de vaccin co-dezvoltate de NIH si Moderna Inc. Nu exista nicio sansa ca participantii sa se poata infecta din cauza vaccinului, pentru ca nu contin virusul în sine. Scopul este pur si simplu sa verifice daca vaccinurile nu prezinta efecte secundare îngrijoratoare.

Zeci de grupuri de cercetare din întreaga lume participa la crearea unui vaccin, deoarece cazurile COVID-19 continua sa creasca. Este important sa urmareasca dezvoltarea diferitelor tipuri de vaccinuri – cele dezvoltate din noile tehnologii, care nu numai ca sunt mai rapid produse decât inocularile traditionale, dar s-ar putea dovedi mai puternice. Unii cercetatori vizeaza chiar vaccinuri temporare, cum ar fi inoculari care ar putea proteja sanatatea oamenilor timp de o luna sau doua, în timp ce este dezvoltata o protectie de lunga durata.

Presedintele Donald Trump a facut eforturi pentru o actiune rapida de dezvoltare a unui vaccin, afirmând în ultimele zile ca treaba se „misca foarte repede”, si spera sa vada un vaccin „relativ curând”.

Astazi, nu exista tratamente dovedite. În China, oamenii de stiinta au testat o combinatie de medicamente HIV împotriva noului coronavirus, precum si un medicament experimental numit Remdesivir, care a fost conceput pentru a lupta împotriva Ebola. În SUA, Universitatea din Nebraska a început, de asemenea, testarea remdesivir la unii americani carora li s-a gasit COVID-19, dupa ce au fost evacuati dintr-o nava de croaziera din Japonia.

Pentru majoritatea oamenilor, noul coronavirus provoaca doar simptome usoare sau moderate, precum febra si tuse. Pentru unii, în special adultii în vârsta si persoanele cu probleme de sanatate existente, poate provoca conditii mai severe, inclusiv pneumonia. Focarul mondial a îmbolnavit peste 156.000 de oameni si a lasat peste 5.800 de morti. Numarul deceselor în Statele Unite este de peste 50, în timp ce infectiile se apropiau de 3.000 în 49 de state si districtul Columbia.

Marea majoritate a oamenilor se recupereaza. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, persoanele cu boala usoara se recupereaza în aproximativ doua saptamâni, în timp ce cele cu boala mai severa pot dura trei saptamâni pâna la sase saptamâni pentru a se recupera.

Sursa: https://apnews.com/8089a3d0ec8f9fde971bddd7b3aa2ba1

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*