Primul oras din China care interzice consumul de caini si pisici

Primul oras din China care interzice consumul de caini si pisici

Shenzhen este primul oras din China care a interzis consumul de câini si pisici.

Consiliul de administratie al orasului chinez Shenzhen, care se învecineaza cu Hong Kong, a impus locuitorilor interdictia de a mânca câini si pisici, ca raspuns la virusul corona. Interdictia face parte dintr-un pachet mai larg de masuri pentru limitarea comertului cu animale salbatice in China.

Oamenii de stiinta banuiesc ca virusul COVID-19 a trecut de la animale la oameni. Primele persoane infectate au fost depistate la o piata alimentara din orasul Wuhan. Lilieci, serpi, civete si alte animale au fost vândute acolo.

Presedintele chinez Xi Jinping a interzis deja vânzarea si consumul de animale salbatice în tara sa, la sfârsitul lunii februarie, dar Shenzhen este primul oras din China care a extins aceasta interdictie la consumul de câini si pisici.

„Câinii si pisicile, ca animale de companie au o relatie mult mai strânsa cu oamenii decât alte animale. Consumul de câini si pisici este, de asemenea, interzis în tarile dezvoltate, ca si în Hong Kong si Taiwan”, a spus Consiliul Local Shenzhen. Câinii în special, sunt consumati ca hrana în China si în alte parti din Asia.

Potrivit autoritatilor locale, consumatorii trebuie sa se multumeasca cu pasari de curte, porci, peste si fructe de mare, si nu exista dovezi ca animalele salbatice sunt mai hranitoare. Interdictia de a mânca câini si pisici în oras va intra în vigoare la 1 mai.

Sursa: Nu.nl

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*