Trucul pentru adormit copiii din Frozen 2

Trucul pentru adormit copiii din Frozen 2

Dacă sunt foarte bună la ceva pe planeta asta este să ajut copiii să doarmă ușor și cu plăcere.
Evident că am o rutină și o strategie pentru asta. Am dezvoltat acest subiect si pentru Itsy Bitsy FM. Puteți asculta aici: https://youtu.be/jZ5pU-FFjj8

Mi s-a părut foarte drăguț să văd ca și mama celor două prințese din Frozen 2 folosea un mic truc pentru in somn liniștit și îmbietor. Era păcat să nu scriu despre asta, să afle cât mai multe mămici.
Trucul este masajul frunții până la vârful năsucului.

Evident, că știința creierului ne poate explica îndeaproape ce se întâmplă în căpșorul micutilor nostri, de adorm așa de repede.

Unul dintre motivele pe care le-am descoperit eu este obișnuința. În momentul în care repetând aceleași mesaje sau gesturi înainte de culcare, creierașul copiilor nostri isi amintește ca urmeaza somnul, care este ceva relaxant si placut.
Exact ca si atunci cand simtim un miros si ni se face foame sau sete.
Din experienta mea cu somnul, rutina face minuni, in special dacă este ceva plăcut, cum ar fi mami care spune o poveste, în timp se masează usor fruntea copilașului.
Mie așa îmi facea bunica mea si am preluat obiceiurile de la ea, mai apoi am descoperit si stiinta din spatele tuturor sfaturilor de parenting.

Somn ușor!!!

The post Trucul pentru adormit copiii din Frozen 2 appeared first on Gabriela Maalouf.

Sursa mesajului: Vizitati blogul Gabrielei Maalouf aici

Categories: Stiri Sanatate

About Author

Gabriela Maalouf

Gabriela este trainer NLP pentru copii și părinți, certificat în Marea Britanie, NLP Practitioner, jurnalist, consiler dezvoltare personala, acreditat de Ministerul Muncii, Ministerul Educației, atât în România, cât și în UE. Gabriela a lansat în Romania teoria Parentingului Personalizat, plecând de la practică și ajungând la teorie. Gabriela este mamă a doi copii.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*