Vesti bune: virusul sufera mutatii minime

Vesti bune: virusul sufera mutatii minime

AMSTERDAM – Coronavirusul sufera mutatii minime, ceea ce creste mult sansele unui vaccin de succes.

Aceasta este parerea lui Peter Thielen, genetician molecular la Universitatea Americana John Hopkins. „Asta înseamna ca exista probabil un singur vaccin necesar, în loc de un vaccin anual, precum cel impotriva gripei”, a spus Thiele, pentru Washington Post. Un astfel de vaccin poate oferi chiar imunitate pe viata, cum ar fi cel in cazul rujeolei sau varicelei.

Peste 1.000 de probe diferite de virus sunt în prezent investigate. De exemplu, virusul original care a aparut pentru prima data în Wuhan, si virusul care se gaseste acum pe scara larga în SUA, sunt cercetate. Oamenii de stiinta au descoperit ca exista o mica diferenta genetica între cele doua probe, mai precis: între patru si zece diferente genetice.

Un virus se divizeaza permanent, si în numar foarte mare, atunci când intra în contact cu celulele umane, iar cu fiecare înmultire poate exista o diferenta genetica. Aceste diferente pot fi apoi transmise altor celule, provocând o variatie enorma a unuia si aceluiasi virus.

Fiecare virus are, de asemenea, un kit de reparatii încorporat, care remediaza „erorile” din divizie. Potrivit cercetatorilor, acel kit de reparatii pare sa functioneze bine, astfel încât sa nu poata fi create variante noi, care potential pot fi chiar mai mortale decât cele originale. si aceasta este o veste foarte buna pentru oamenii de stiinta care lucreaza la dezvoltarea unui vaccin.

Sursa: Telegraaf.nl

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*