Un nou medicament impotriva COVID-19

Un nou medicament impotriva COVID-19

Doi pacienti cu coronavirus din UCI din New York au fost scosi de la ventilatoare la doar 2 ZILE dupa ce au fost tratati cu un medicament experimental impotriva HIV.

Un medicament în dezvoltare pentru tratarea HIV si cancer, a fost administrat la sapte pacienti cu coronavirus bolnavi critici intr-un spital din New York.

In cazul a doi pacienti, medicamentele au fost suficient de bune pentru ca cei doi sa fie scosi de pe suport de ventilatie în doar 2 zile, iar simptomele celorlalti, cu exceptia unuia, se îmbunatatesc.

Medicamentul, denumit , a fost aprobat rapid de catre FDA.
Un medic care supravegheaza studiul a declarat ca CytoDyn – compania care produce medicamentul, ar putea primi aprobarea de urgenta în câteva saptamâni, daca studiul continua sa promita.

Pe baza rezultatelor unui studiu initial mic, firma de biotehnologie CytoDyn considera ca medicamentul lor, leronlimab, are potential mare pentru tratarea pacientilor grav bolnavi de coronavirus.

Ei sustin ca medicamentul poate sa potoleasca „furtuna de citokine” – o diluare de celule imune care pot fi la fel de daunatoare ca infectia în sine – si care declanseaza inflamatii pulmonare care pot pune viata in pericol pacientilor cu coronavirus.

Leronlimab a fost testat pâna acum doar la sapte pacienti bolnavi in stare critica, iar cei doi nu mai au nevoie de ventilatoare, in timp ce alti doi pacientiu arata clar ca semnele de inflamatie severa care afecteaza plamânii, se amelioreaza.

Sursa: Dailymail.co.uk

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*