Descoperire uriasa! California susține că a descoperit un anticorp care poate bloca „100%” din infecțiile cu coronavirus

Descoperire uriasa! California susține că a descoperit un anticorp care poate bloca „100%” din infecțiile cu coronavirus

Sorrento Therapeutics din California va anunța că a descoperit un anticorp care poate bloca coronavirusul in proportie de 100%.

Oamenii de știință din cadrul companiei il denumesc „un remediu absolut”, și spun că anticorpul ar putea fi folosit pentru a face un tratament disponibil cu câteva luni înainte ca vaccinul să fie disponibil.

Până la 200.000 de doze ar putea fi făcute pe lună, în timp ce Sorrento așteaptă aprobarea FDA pentru medicament.

Sorrento Therapeutics, cu sediul în San Diego, susține că anticorpul STI-1499 a oprit coronavirusul să intre in 100% din celulele umane sănătoase, în experimentele de laborator.

Compania a depus cererea pentru aprobarea de urgență din partea Administrației SUA pentru Alimente și Droguri (FDA), dar nu a primit încă lumina verde.

Stocurile la bursa al companiei Sorrento au crescut cu aproape 220% la sută in vederea anuntului.

Pe fondul pandemiei, oamenii de știință de la Sorrento au început testarea a miliarde de anticorpi pentru a gasi protectie împotriva coronavirusului.

„Vrem să subliniem că există un remediu”, a declarat pentru Fox News directorul lui Sorrento, Dr. Henry Ji.

„Există o soluție care funcționează 100 la sută.

„Dacă avem în corpul nostru anticorpul de neutralizare, nu mai avem nevoie de distanțarea socială. Putem deschide o societate fără teamă. ‘

Cu toate acestea, deși efectele sale asupra virusului in laborator au fost extrem de promitatoare, compania nu poate inca garanta 100% ca produsul sau va face diferenta in viata reala, precizand ca este inca nevoie de studii de testare umana.

Anticorpul nu a fost încă testat la oameni, deci modul în care acesta s-ar putea comporta în interiorul corpului, și potențialele sale efecte secundare sunt total necunoscute.

Vine în aceeași zi în care orientările administrației Trump de distanțare socială pentru încetinirea răspândirii virusului expiră, și multe state încep să se redeschidă, în ciuda avertismentelor experților că restricțiile de relaxare pot declanșa o a doua undă devastatoare de infecții.

Medicamentul descoperit de Sorrento, denumit STI-1499, este unul dintre cei aproximativ 10 anticorpi –  celule imune care neutralizează agenți patogeni precum coronavirusul – anticorpi care compania a anuntat ca au avut un efect asupra coronavirusului.

STI-1499 blochează virusul la ușa sa de intrare in celule, un receptor de pe suprafața celulelor umane, receptorul ACE2.

Aceasta se înfășoară în jurul virusului și îi scoate din corp, a spus dr. Ji pentru Fox News, despre ceea ce compania sa a văzut în experimentele de laborator.

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*