Mami, este timpul să îți accepți burtica postpartum. Ești frumoasă așa cum ești, iar bebe are nevoie de o mamă puternică

Mami, este timpul să îți accepți burtica postpartum.  Ești frumoasă așa cum ești, iar bebe are nevoie de o mamă puternică

Mami, este timpul să îți accepți burtica postpartum. Ești frumoasă așa cum ești, iar bebe are nevoie de o mamă puternică: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici

Mami, este timpul sa iti accepti burtica postpartum.  Esti frumoasa asa cum esti iar bebe are nevoie de o mama puternica

Mami, este timpul să îți accepți burtica postpartum. Ești frumoasă așa cum ești, iar bebe are nevoie de o mamă puternică

Dacă burtica ta postpartum păstrează o formă rotundă după naștere, vreau să știi că nu ești singura. Este cu totul normal ca organismul tău să suporte transformări după ce ai purtat și ai adus pe lume un copil.

Sarcina și nașterea unui copil aduc modificări semnificative, de la cele evidente la cele mai subtile, care influențează fiecare aspect al vieții tale. Însă, în timp ce multe dintre aceste schimbări pot fi anticipante, cum ar fi nopțile nedormite, există un aspect al transformării corpului tău pe care poate nu l-ai prevăzut: burtica postpartum. Dacă citești acest mesaj, e posibil să te confrunți cu îngrijorări legate de aspectul acestei burtici. Nu uita că tocmai ai făcut ceva extraordinar – ai adus pe lume o ființă umană, iar acest lucru este demn de laudă. Bebelușul pe care îl ții în brațe acum apreciază vergeturile și formele rămase. Ești frumoasă așa cum ești, iar copilul tău are nevoie de o mamă puternică, încrezătoare și dedicată, nu de o mamă cu abdomen plat.

Așadar, iată tot ce trebuie să știi despre burtica ta postpartum, de la aspectul ei până la durata procesului.

veti citi
Cum va arăta burtica mea postpartum?
Este normal să ai pielea lăsată pe abdomen după naștere?
Când va reveni burtica mea postpartum la normal?
Ce pot face pentru a-mi îmbrățișa noul corp?

Cum va arăta burtica mea postpartum?

Deși ar părea evident, fiecare individ și fiecare sarcină sunt unice, iar ceea ce este considerat „normal” pentru cineva poate fi diferit pentru tine. De asemenea, înseamnă că nu există un răspuns unic la această întrebare des întâlnită.

Burtica ta poate fi mai moale decât în mod obișnuit și/sau să pară relaxată. Este posibil să o simți umflată sau, dimpotrivă, să pară „dezumflată”. Unele mame descriu burtica postpartum ca pe un balon. Este posibil să prezinte vergeturi sau chiar linia nigra, o linie verticală întunecată pe abdomen.

Aspectul burticii postpartum este diferit pentru fiecare femeie. Unora le va părea că burtica se retrage rapid, chiar în câteva ore după naștere, în timp ce altele pot observa că rămâne proeminentă săptămâni, luni sau chiar ani după naștere. Indiferent de felul în care arată burtica ta, amintește-ți că este complet natural – și normal – și că experiența ta este cu totul unică.

Este normal să ai pielea lăsată pe abdomen după naștere?

Multe proaspete mămici se confruntă cu problema pielii lăsate după naștere. Aceasta este o realitate complet normală și naturală. Înainte de a te autoanaliza critic, este important să înțelegi că există mai mulți factori în joc. Pe parcursul sarcinii, pielea din jurul abdomenului se întinde gradual pentru a acomoda creșterea fătului. După naștere, este normal ca pielea din această zonă să revină la loc în câteva săptămâni sau chiar luni, însă unele femei pot constata că elasticitatea pielii s-a diminuat semnificativ.

Un alt aspect care poate apărea este diastaza recti sau separarea abdominală. Această condiție determină formarea unui decalaj între mușchii peretelui abdominal drept și stâng, slăbind țesutul conjunctiv care îi ține împreună.

Când va reveni burtica mea postpartum la normal?

Întrebarea despre revenirea la forma normală după naștere este complexă și răspunsul este nuanțat. Mărimea și forma ta înainte de sarcină, nivelul de activitate, dieta, genetica și numărul de copii joacă un rol crucial în procesul de revenire. Fiecare femeie este diferită și, în loc să ai așteptări preconcepute despre cum ar trebui să arate corpul tău după naștere, este important să fii conștientă că această transformare este unică pentru fiecare.

Revenind la forma anterioară sarcinii nu este o normă universală, iar această așteptare poate deveni toxică. Corpul tău se schimbă, iar aceasta este o parte naturală a experienței postpartum. Unele femei pot observa că pielea rămâne schimbată, iar altele revin la forma anterioară, dar cu modificări minore. Indiferent de cum evoluează corpul tău, amintește-ți că este puternic și rezistent.

Meseria de mamă aduce schimbări, atât în interior, cât și în exterior. Îndreaptă-ți atenția către tine și sănătatea ta mintală. Fii răbdătoare, stabilește-ți așteptări realiste și acordă-ți timp. Burtica ta este o amprentă a măreției tale, o emblemă de mândrie – nu trebuie să te simți rușinată de ea.

Ce pot face pentru a-mi îmbrățișa noul corp?

Pe lângă eforturile tale pentru menținerea sănătății fizice, sub îndrumarea medicului – precum alimentația atentă și exercițiile postpartum – este esențial să acorzi o atenție specială bunăstării tale mentale.

Este perfect normal ca proaspetele mame să resimtă o anumită inconfortabilitate în timp ce corpul lor trece prin schimbări, cum ar fi contractarea burticii, și se confruntă cu surplusul de piele, grăsime și lichide necesare creșterii unui copil. În acest context, încurajăm îmbrățișarea acestei noi realități și concentrarea pe creșterea încrederii prin modalități alternative, precum coafura, machiajul, manichiura și alte mici bucurii care te fac să te simți mai confortabilă. Fă lucruri pe care le iubești, alături de oameni care te inspiră, pentru a-ți recăpăta autenticitatea și confortul în propriul corp.

Dacă întâmpini dificultăți în acceptarea noului tău corp sau în menținerea încrederii în sine, poți și ar trebui să cauți sprijin de la un profesionist în sănătate mintală. Tranziția la un corp postpartum poate fi o experiență copleșitoare, iar asistența unui specialist poate face diferența în procesul tău de adaptare și acceptare.

Despre somnul bebelusului merita citit:

Probleme legate de somn
Bebelusul nou-nascut nu doarme suficient si este agitat: 9 sfaturi care pot shimba situatia
De ce regret ca mi-am invatat bebelusul sa adorma leganat
Daca vrei ca bebelusul sa nu doarma: 5 lucruri pe care trebuie sa le faci
Bebelusul este agitat si nervos: 5 modalitati de a-l calma
Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme
Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului

Despre sanatatea mamicii si probleme emotionale care pot apare dupa nastere, e bine de stiut: 

Starea depresiva postpartum
O imagine pozitiva despre sine dupa nastere
Tinerele mamici, silueta si vedetele
12 subterfugii pentru proaspetele mamici
Viata sexuala inainte si dupa nastere
Cum si cand ne recapatam silueta  

4. Strategia de a gasi sfaturi care te pot ajuta: Cautati suport online

In afara de faptul ca ai avansat de la Odiseea Sarcinii la Primele 365 zile…, dintr-o data, ai o multime de prieteni pe care nu ii stiai.   

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  – Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Categories: Noutati, Stiri Nastere

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*