Viata sexuală a părintilor inainte și după nasterea bebelușului: modificari si igienă

Viata sexuală a părintilor inainte și după nasterea bebelușului: modificari si igienă

Viata sexuală a părintilor inainte și după nasterea bebelușului: modificari si igienă: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici

Viata sexuala a parintilor inainte si dupa nasterea bebelusului: modificari si igiena

Viata sexuală a părintilor inainte și după nasterea bebelușului: modificari si igienă

De-a lungul sarcinii, viața sexuală a unui cuplu poate intra într-un con de umbră. Desigur, atenția și înțelegerea partenerului sunt extrem de importante și de ajutor, dar nu este un secret că starea psihică a femeii însărcinate poate fi deosebit de sensibilă și instabilă. Prioritățile viitoarei mămici sunt influențate semnificativ de fluctuațiile hormonale specifice sarcinii.

Iată o trecere in revistă a schimbărilor din viata sexuală a unui cuplu – in timpul sarcinii, după nasterea lui bebe si in lunile in care bebelușul pare să fie eroul principal al nopților … și nicidecum pasiunea nocturnă a părintilor sai. 🙂

– veti citi:
Viata sexuala trebuie sa inceteze in timpul sarcinii?
Viata sexuala in lunile de sarcina
Igiena raporturilor sexuale in timpul sarcinii
Pericole activitatii sexuale in timpul sarcinii
Viata sexuala dupa nasterea bebelusului
Sexul in perioada alaptarii
Re-instalarea ciclului menstrual
 Unde sunt noptile pline de pasiune pe care le imparteai cu sotul inainte de a fi parinti?
Sexul dupa nastere: 7 motive pentru care raporturile sexuale sunt dureroase
Viata de cuplu dupa nastere – ghid de supravietuire

Sarcina modifica rutina vietii sexuale a unui cuplu

Sarcina cu cele 40 de saptamani ale Odiseei Sarcinii, pe langa numeroasele modificari pe care le aduce, presupune si o modificare a vietii sexuale. Partenerul trebuie sa inteleaga situatia, deoarece aceste schimbari il influenteaza in mod direct. Iata o trecere in revista a schimbarilor dn viata sexuala a unui cuplu – in timpul sarcinii, dupa nastere si in lunile in care bebelusul pare sa fie eroul principal al noptilor … si nicidecum pasiunea nocturna a parintilor sai. 🙂

Viata sexuala trebuie sa inceteze in timpul sarcinii?

Cu toate ca exista credinta ca odata instalata graviditatea – viata sexuala trebuie sa inceteze, aceasta decizie se ia de catre fiecare femeie in parte, in functie de dorinta si de caracteristicile sale fiziologice. Daca nu exista motive medicale de abstinenta, se poate continua viata sexuala ca si inaintea sarcinii, pana foarte aproape de momentul nasterii. De citit detalii aici Sexul in timpul sarcinii: 5 mituri explicate si apoi daramate

Viata sexuala in lunile de sarcina

In primele trei luni ale sarcinii libido-ul unor femei este mai redus, in primul rand din cauza starii de oboseala, a greturilor si a altor fenomene specifice acestei perioade, inclusiv modificarilor hormonale aparute.

In al doilea trimestru de sarcina, insa, dorinta sexuala a femeii gravide poate fi, in unele cazuri, chiar mai mare decat era inainte de sarcina.

In al treilea trimestru al sarcinii – apetitul sexual este uneori redus, din nou.

Medicii recomanda, pentru aceasta perioada, pozitii comode, care sa nu creeze presiune asupra abdomenului femeii.

Pe toata perioada sarcinii, problemele legate de viata sexuala trebuie discutate cu partenerul, care trebuie sa inteleaga faptul ca nu e bine sa-si supuna partenera unor presiuni psihice de natura sa ii ingreuneze sarcina. Prioritatea este bebelusul acum.

Igiena raporturilor sexuale in timpul sarcinii

Raporturile sexuale din timpul sarcinii necesita o igiena suplimentara si acordarea unei atentii mai mari igienei, din partea cuplului. 

Pentru femei nu sunt recomandate dusurile si baile prelungite, nici cele fierbinti. La constatarea primelor semne de intoleranta in timpul actului sexual (jena, durere sau pierderi de sange) se va cere sfatul medicului.

Cititi neaparat si9 luni fara sex?

Pe langa intoleranta fizica unul din motivele pentru care raporturile sexuale necesita o atentie mai mare este si riscul crescut al infectiilor. Anumiti microbi, inofensivi inainte de sarcina, pot deveni, pe parcursul sarcinii, extrem de periculosi, odata cu ascensiunea in cavitatea uterina. De aceea, nu numai femeia trebuie sa acorde o atentie deosebita igienei, ci si barbatul, care trebuie sa aiba in vedere faptul ca organismul gravidei este mult mai sensibil decat in mod obisnuit.

Pericole activitatii sexuale in timpul sarcinii

In ultimul trimestru de sarcina, contactul sexual poate determina declansarea prematura a nasterii; de aceea, nu numai contactul propriu-zis, dar si preludiul necesita o mai mare delicatete si atentie.

Medicii recomanda limitarea sau chiar evitarea raporturilor sexuale in timpul sarcinii daca femeia a avut anterior un avort spontan in primele luni de sarcina, daca a avut o nastere prematura sau in cazul existentei unor infectii.

Viata sexuala dupa nasterea bebelusului

Viata sexuala se poate relua cam la sase saptamani dupa nastere, dar numai dupa vindecarea leziunilor vaginale datorate acesteia. Apetitul sexual al femeii este redus, parte din cauza leziunilor fizice, parte din cauza tensiunii psihice cauzate de aparitia unui nou membru al familiei. De citit pe larg si cu multe detalii importante: Prezenta unui copil afecteaza viata sexuala a unui cuplu

In orice caz, primul contact sexual trebuie sa fie extrem de bland, cu mare grija in privinta igienei, pentru ca pericolul infectiilor este foarte mare si in aceasta perioada, iar, daca femeia acuza dureri in zona pelviana, este indicata amanarea reanceperii vietii sexuale. Cititi neaparat: Alaptarea si fertilitatea

Sexul in perioada alaptarii

In privinta pericolului aparitiei unei noi sarcini pe perioada lehuziei, trebuie spus ca lactatia actioneaza ca un mijloc natural contraceptiv, cu conditia ca femeia sa alapteze regulat, o data la 3-4 ore, timp de 60 minute, atat ziua cat si noaptea.

Statisticile spun ca una din trei femei care alapteaza doar pe parcursul zilei poate ramane insarcinata.

Mamele care au epiziotomii extinse, de exemplu pana la rect sau la sfincterul rectal, sau pana la zone sensibile cum sunt cele periuretrala si labiala, pot resimti un disconfort mai mare, mai ales la urinare. In plus, mamele care au avut complicatii postpartum, cum ar fi hemoragiile, au nevoie de mai mult timp pentru vindecare.  Cititi: 12 subterfugii pentru proaspetele mamici

Re-instalarea ciclului menstrual

Ciclul menstrual se reinstaleaza dupa 3-6 saptamani si, incepand din acest moment, pericolul unei noi sarcini este foarte mare. De aceea se recomanda reluarea folosirii mijloacelor contraceptive si cea mai indicata pe perioada alaptarii este pilula monohormonala (progesteronul).

Sfatul de la Desprecopii.com

Femeia are nevoie de intelegere in acesta perioada speciala a vietii sale. Nu trebuie uitat insa nici o clipa ca, in perioada de dinaintea nasterii si dupa aceasta, femeia, autoare a acestui miracol uman care este crearea unei noi vieti, are nevoie de ingrijire speciala, chiar daca uneori este mai capricioasa.

Partenerul trebuie sa o trateze cu gingasie, cu dragoste, cu intelegerea pe care o merita orice mama din lume! Si totusi exista si situatii de genul: Sexul dupa nastere: cand EL nu este pregatit

Unde sunt noptile pline de pasiune pe care le imparteai cu sotul inainte de a fi parinti?

Unde sunt noptile pline de pasiune pe care le imparteai cu sotul inainte de a fi parinti? Ehei … sexul dupa ce devii mamica este un subiect destul de dificil de obicei deoarece si barbatii si femeile – isi pierd apetitul sexual dupa ce li se naste copilul.

Sunt multi factori care influenteaza acest aspect, unii fizici si altii psihologici, insa scaderea apetitului sexual poate face rau unei familii care ar trebui sa fie fericite. Iata pe larg – si cu sinceritate – mai multe detalii despre sexul cuplului dupa nasterea bebelusului. 

Sexul dupa nastere: 7 motive pentru care raporturile sexuale sunt dureroase

De ce doare actul sexual dupa nastere? Iata 7 motive care pot explica acest lucru dar si niste sfaturi utile. Nu uita ca una din problemele majore este uscaciunea vaginala. Acest lucru face ca activitatea sexuala sa fie inconfortabila si chiar dureroasa citeste detalii aici.

Viata de cuplu dupa nastere – ghid de supravietuire

Cine are deja copii, stie cu siguranta ce inseamna schimbarea pe care o aduce cu sine marirea numarului de membri ai familiei in viata de cuplu. Nasterea unui bebelus, dincolo de fericirea enorma pe care o aduce cu sine este, de cele mai multe ori, un uragan in interiorul cuplului din punctual de vedere al intimitatii.

Iata, avem pregatit un ghid de supravietuire a vietii sexuala a cuplului – dupa ce devin parinti.

Ca lectura interesanta, cateva sfaturi despre sexul unui cuplu:

Ghidul taticilor pentru reaprinderea pasiunii
Dupa sex: ce ar trebui sa se intample?

10 Secrete de-ale vietii sexuale pe care trebuie sa le stii

Barbatii sunt de pe Marte.. chiar si in pat

7 solutii pentru o viata sexuala mai buna
|
27 Prejudecati despre sex

Dependenta de pornografie a barbatilor si distrugerea relatiei de cuplu

Atractia sexuala in cuplu: sau mai precis cand atractia sexuala dispare

10 intrebari curajoase despre Dragoste si Sex si 10 raspunsuri date de barbati celebri

 autor: redactor Ariana Gherman, redactor Desprecopii  – Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Categories: Noutati, Stiri Nastere

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*