Prim-ministrul olandez nu si-a putut vizita mama pe moarte, deoarece a respectat regulile de prevenire a raspandirii coronavirusului

Prim-ministrul olandez nu si-a putut vizita mama pe moarte, deoarece a respectat regulile de prevenire a raspandirii coronavirusului

Premierul olandez a trebuit sa respecte regulile stricte impuse chiar de guvernul sau, pentru a stopa răspândirea bolii.

Spre deosebire de ajutorul premierului britanic Boris Johnson, Dominic Cummings, premierul olandez a respectat regulile stricte impuse de guvernul său – pentru a reduce răspândirea bolii.

Marc Rutte a anunțat decesul mamei sale – Mieke Rutte-Dilling, în vârstă de 96 de ani, într-o casă de îngrijire, la data de 13 mai, la aproape două luni după ce guvernul său a interzis vizitele la casele de îngrijire a batranilor, la 20 martie.

Aducându-i un omagiu, premierul Rutte, în vârstă de 53 de ani, a spus: „Pe lângă marea tristețe și toate amintirile dragi, familia mea și cu mine avem și un sentiment de recunoștință că am avut voie să o avem cu noi atât de mult timp.”

El a dezvăluit că „și-a luat rămas bun de la ea într-un cerc familial” înainte de a impune blocarea țării pe 20 martie.

Domnul Rutte a participat chiar la o întâlnire a cabinetului despre situatia coronavirusului in Olanda, în ziua morții mamei sale.

Întrebat dacă premierul olandez s-a conformat regulilor care înseamnă că nu a putut să-și vadă mama înainte de a muri, purtătorul de cuvânt al premierului a declarat: „Primul ministru a respectat toate directivele”.

În timp ce mama lui nu a murit de Covid-19, a existat un focar al bolii în casa de ingrijire in care aceasta locuia.

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*