Recuperarea după o naștere prin cezariană. Lucrurile pe care nu ți le spune NIMENI

Recuperarea după o naștere prin cezariană. Lucrurile pe care nu ți le spune NIMENI

Recuperarea după o naștere prin cezariană. Lucrurile pe care nu ți le spune NIMENI: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici

Recuperarea dupa o nastere prin cezariana. Lucrurile pe care nu ti le spune nimeni

Recuperarea după o naștere prin cezariană. Lucrurile pe care nu ți le spune NIMENI

O naștere prin cezariană este o interventie chirurgicală abdominală majoră. In consecintă, procesul de vindecare este destul de complex. De fapt, durează circa șase luni ca operația să se vindece complet. 

• Si totusi, exista un subiect pe care cartile despre sarcină tind sa-l omită iar cei care predau cursuri pentru viitorii părinti aleg sa-l ignore: exact modul in care corpul se reface dupa o naștere cezariană. Iată sfatul medicului de la Desprecopii:

– despre recuperarea dupa nasterea prin cezariana, veti citi:
Daca vei naste prin cezariana, citeste pe forumul Desprecopii despre ce urmeaza
6 lucruri pe care trebuie sa le stii despre recuperarea dupa nasterea prin cezariana
Despre depresia postpartum, e important sa cititi:
Despre recuperarea dupa cezariana  mai citeste:
Informatia este putere
Haideti alaturi de mamicile inteligente de bebelusi geniali

Dacă vei naste prin cezariană, citeste pe forumul Desprecopii despre ce urmează

In general, tanara viitoare mamica stie dinainte daca va naste natural sau prin operatie cezariana.

De aceea, daca vei citi prin cezariana, este important sa citesti cu nesat toate informatiile de pe Desprecopii – dar si de pe forumul Nasterea unei Stele   – care sunt burdusite cu informatii la obiect despre cezariana si recuperatea dupa nastere.  Daca nu vei face asta, veti ajunge sa fii una dintre mamicile care nasc prin cezariana si vor fi coplesite de suprizele nu intotdeauna placute ale refacerii dupa nastere.

6 lucruri pe care trebuie sa le stii despre recuperarea dupa nasterea prin cezariană

Dureaza mai mult sa iti revei dupa nasterea prin cezariana.

O nastere prin cezariana este o interventie chirurgicala abdominala majora. In consecinta, procesul de vindecare este si el destul de complex.

De fapt, dureaza circa sase luni ca operatia sa se vindece complet. Te poti  astepta sa simti o oarecare amorteala in zona respectiva pana cand nervii au sansa sa se regenereze (ceea ce se intampla de obicei dupa sase-noua luni de la cezariana) si de asemenea, ar trebui sa te astepti si sa ai  mancarimi la inceput.

Este normal sa simti dureri in jurul operatiei in primele saptamani dupa nastere.

Poti reduce disconfortul folosind o perna spre a va sustine operatia cand tusesti, stranuti sau razi, iar purtand un sort stramt de biciclist pe sub haine, evitand sa ridicati greutati si limitand numarul zilelor in care urcati si coborati scarile ajuta la videcarea operatiei.

De asemenea, este o idee buna sa ceri ajutorul celor din jur atunci cand revii acasa. In cele din urma, nu trebuie sa ai grija numai de tinein timp ce iti revii dupa operatie: trebuie sa te ocupi si de comoara pe care ai adus-o pe lume.

Este posibil sa simti si dureri provocate de gazele intestinale.

Acestea tind sa apara in primele trei zile de dupa sarcina, reducandu-se pe masura ce tractul dumneavoastra intestinal incepe sa funtioneze din nou. Plimbarile scurte, schimbarea frecventa a pozitiei si folosirea unui scaun balansoar va ajuta sa scapati de gazele captive, reducand astfel intensitatea durerilor pe care le simti.

La inceput va poate fi greu sa urinezi.

La inceput, vei simti tensiune si disconfort in timp ce urinezi in primele doua saptamani de dupa nastere. Este un efect secundar al operatiei si va disparea pe masura ce corpul incepe sa se vindece.

Va trebui sa fii creativa in privinta pozitiilor de alaptat.

Discuta cu medicul sau cu un expert in probeleme de alaptare daca va este greu sa gasiti o pozitie confortabila de alaptat. Ca regula simpla, pozitia culcat pe o parte si pozitia football hold sunt cele mai eficiente deoarece va ajuta sa tii bebelusul departe de zona atat de sensibila a inciziei. Iata aici o trecere in revista a celor mai cunoscute pozitii de alaptare.

Ai un risc crescut de a face depresie postpartum.

Atentie, nasterea prin cezariana te expune unui risc mai mare de a face depresie postpartum – o boala care afecteaza aproximativ fiecare una din cinci mame. Daca ai vreunul dintre simptomele clasice ale depresiei, va trebui sa ceri ajutorul medicului. Prognoza de recuperare este de obicei excelenta, dar este important sa te tratezi cat mai repede posibil.

Citeste pe larg Dupa nastere: Iata ce se intampla cu corpul tau mamico si la ce trebuie sa te astepti

Despre depresia postpartum, e important sa cititi:

Starea depresiva postpartum
Cauze ale starii depresive postpartum
Factori si mituri care pot contribui la depresia postnatala
Suprizele unei mamici incepatoare
Depresia postnatala, semne ingrijoratoare
Depresia postpartum, o boala reala si nu un moft

De asemenea, este important si sa retii ca vei simti toate celelalte neplaceri si dureri obisnuite ale perioadei postpartum,  exceptand desigur durerile perineale. (Macar de asta ai scapat!) Deci planificati-va sa petreceti ceva mai mult timp odihnindu-va in primele saptamani de dupa nastere. Esti  datoare cu aceasta odihna fata de propria persoana si de bebelus.

Durerea de cap dupa nasterea prin cezariana: de ce apare si cum se trateaza

Primim la Desprecopii foarte des aceasta intrebare: Am nascut prin cezariana acum 3 saptamani si am dureri insuportabile. Este posibil de la anestezie? O nastere prin operatie cezariana presupune o incizie in peretele abdominal si al uterului – pentru a-l scoate pe bebelus din uterul mamei. Conform Asociatiei Americane a Sarcinii, o nastere prin cezariana dureaza aproximativ 45 de minute iar in primele 15 minute se efectueaza scoaterea bebelusului.

Iata de ce apar aceste dureri de cap  dupa o nastere prin cezariana si cum se pot trata.

Despre recuperarea dupa cezariana  mai citeste:

Categories: Noutati, Stiri Nastere

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*