Judecătorii au dat dreptate unei mame – bunica trebuie să scoata urgent fotografiile cu nepotii de pe Facebook

Judecătorii au dat dreptate unei mame – bunica trebuie să scoata urgent fotografiile cu nepotii de pe Facebook

Un tribunal din Arnhem – Olanda, a decis ca o bunica trebuie să scoată fotografiile nepoților ei de pe Facebook și Pinterest. Bunica nu avea voie să publice acele fotografii, iar fiica sa, cu care s-a certat din cauza asta, a intentat un proces împotriva ei. Judecătorul a decis acum ca bunica trebuie să șteargă fotografiile.

Fiica ei are trei copii, în vârstă de 14, 6 și 5 ani. Cel mai în vârstă a trăit cu bunicii săi timp de șapte ani, până în aprilie anul trecut. Apoi s-a dus să locuiască cu tatăl său. Femeia și fostul ei sot au impreuna în custodie băiatul împreună, iar mama este singura care are custodia celorlalti 2 mai mici. Ea nu are legătura cu mama ei de cel puțin un an, din cauza ca s-au certat. Când a văzut că mama ei a postat imagini cu copiii ei pe Facebook, i-a cerut prin intermediul unui avocat sa inlature imaginile. Tatăl copiilor nu dorea nici el ca fotografiile să fie postate pe Facebook.

Bunica ar fi ignorat asta, chiar și după ce a fost din nou avertizata de avocat. În final, mama copiilor a depus plangere impotriva bunicii.

Obligatie speciala

În cadrul audierii de acum două săptămâni, mama ei, bunica copiilor, a spus că a șters deja fotografiile, cu excepția uneia. Era o fotografie cu copilul cel mai mare, iar ea l-a întrebat pe judecător dacă o poate lăsa din cauza legăturii speciale pe care o avea cu băiatul. La urma urmei, ea a avut grijă de el ani de zile.

Plăți periodice cu penalități

La două săptămâni de la audiere, judecătorul a decis că bunica ar trebui să șteargă ambele fotografii, și să nu posteze noi imagini cu nepoții ei pe rețelele de socializare. Ea nu a avut acordul părinților, iar legătura ei emoțională cu copilul nu modifică acest lucru.

Fiica a cerut impunerea unei pedeapse de 250 de euro pe zi, dacă fotografiile rămân online. Judecătorul a menținut o pedeapsă de 50 de euro pe zi, cu posibilitatea maririi acesteia la maximum o mie de euro.

Categories: Noutati, Stiri Familia

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*