Expunerea minorilor la disputele de familie dintre parinti – o conferinta dedicata bunastarii si drepturilor copilului pe parcursul procedurii de divort

Expunerea minorilor la disputele de familie dintre parinti – o conferinta dedicata bunastarii si drepturilor copilului pe parcursul procedurii de divort

Societatea de avocați Zamfirescu Racoți & Partners (ZRP) organizează marți, 24 aprilie 2018, în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale – Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, cu sprijinul Fundației Estuar și al Organizației Salvați Copiii, conferința cu tema „Expunerea minorilor la disputele de familie dintre părinți”.

Evenimentul va avea loc la Athénée Palace Hilton, sala Regina Maria, între orele 9:00 – 14:00

Societatea de avocați Zamfirescu Racoți & Partners (ZRP) organizează marți, 24 aprilie 2018, în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale – Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, cu sprijinul Fundației Estuar și al Organizației Salvați Copiii, conferința cu tema „Expunerea minorilor la disputele de familie dintre părinți”. Evenimentul va avea loc la Athénée Palace Hilton, sala Regina Maria, între orele 9:00 – 14:00.

Evenimentul vine ca o reacție, pe fondul creșterii numărului proceselor de divorț și al cuplurilor cu copii minori ce se separă, și își propune să dezbată, alături de profesioniști din lumea dreptului și de reputați psihologi, această tendință, cu obiectivul de a identifica metodele legale pentru respectarea drepturilor copiilor, păstrând un echilibru și micșorând pe cât posibil trauma copilului.

TEME DEZBATERE:

  • Locuința minorului. Remedii juridice de restabilire a situației de fapt în legislația internă și internațională
  • Pensia de întreținere – un drept al minorului
  • Coparentalitatea după divorț – de ce este important ca minorul să păstreze relația cu ambii părinți
  • Impactul divorțului părinților asupra dezvoltării emoționale a copilului
  • Indicatori pentru dificultățile de adaptare ale copilului la separarea părinților
  • Confruntarea copilului cu defăimarea celuilalt părinte

VORBITORI:

Gabriela Coman, președinte, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și AdopțieEmilia Mădulărescu, judecător, Curtea de Apel București, Secția a IV-a CivilăAv. Ovidiu Șerban, avocat colaborator coordonator, Zamfirescu Racoți & PartnersDr. Cristian Andrei, președinte, Fundația EstuarMarius Rusu, psiholog, Salvați CopiiiMonica Doroftei, psiholog
Moderator: av. dr. Cosmin Vasile, Avocat asociat coordonator, Zamfirescu Racoți & Partners

DETALII EVENIMENT ȘI ÎNREGISTRĂRI – până la data de 20 aprilie 2018:

Anca DoicinE-mail: anca.doicin@zrp.roTelefon: 0753 066 151
Accesul la acest eveniment este gratuit în limita locurilor disponibile și pe baza confirmării de înregistrare din partea echipei Zamfirescu Racoți & Partners. Conferința este deschisă atât publicului larg, cât și celui specializat.

***

Despre Zamfirescu Racoţi & Partners 

Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business şi al consultanţei fiscale.ZRP are o echipă de 53 de avocați, dintre care opt asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi şi Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob și Alina Tugearu (asociați), Valerian Cioclei – of counsel.

Categories: Stiri Familia

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*