Medicii chinezi au avertizat că pacienții care se recuperează de coronavirus pot suferi mai multe probleme de sănătate, pe termen lung

Medicii chinezi au avertizat că pacienții care se recuperează de coronavirus pot suferi mai multe probleme de sănătate, pe termen lung

Un nou set de avize a fost emis de Comisia Națională de Sănătate din China, care sfătuiesc medicii, cu privire la o serie de efecte pe termen lung, ale virusului.

Se precizeaza că unii pacienți care supraviețuiesc Covid-19, vor continua să necesite tratament pentru leziuni pulmonare și cardiace, în timp ce alții pot suferi de probleme de mișcare din cauza pierderilor musculare, sau tulburări neurologice.

Majoritatea celor care se îmbolnăvesc de coronavirus suferă doar simptome ușoare, și ar trebui să se recupereze cu probleme minime de sănătate pe termen lung.

Cu toate acestea, pacienții care suferă de cazuri severe de Covid-19, pot suferi complicații și leziuni ale organelor, cum ar fi aritmia cardiacă sau angina, și în multe cazuri vor necesita îngrijiri medicale pe termen lung, potrivit medicilor.

Cifrele oficiale sugerează că peste 78.000 de pacienți cu coronavirus au fost eliberați din spitalele din China.

Se crede că virusul a sărit prima dată de la animale la oameni, în orașul Wuhan, la sfârșitul anului trecut, înainte de a se răspândi în China, și a deveni o urgență globală pentru sănătate.

Noile avize al Comisiei Naționale de Sănătate din China avertizează că pacienții pot continua să sufere de depresie, insomnie, tulburări alimentare și diverse probleme psihice și neurologice.

De asemenea, medicii sunt sfătuiți să aibă in vedere pierderea musculară, și chiar de pierderea completă a funcției membrelor.

Un studiu separat, publicat în jurnalul medical Kidney International, avertizează, de asemenea, despre o legătură între Covid-19 și insuficiența renală.

S-a descoperit că din 5.449 de pacienți cu coronavirus, testati la unitatea medicală Northwell Health din Great Neck, New York, unul din trei pacienti au dezvoltat problemele renale severe.

Peste 14,3% dintre acești pacienți au continuat să necesite dializă, potrivit cercetătorului Kenar Jhaveri, șeful departamentului de nefrologie din Northwell.

De asemenea, exista rapoarte îngrijorătoare despre faptul ca coronavirusul a declanșat o boală asemănătoare cu boala Kawasaki, la copii, o afecțiune gravă care provoacă febră ridicată, erupții cutanate, inflamatie a vaselor sanguine, ochi roșii și glande umflate.

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*