Joacă și dezvoltare: oferă-i micului tău campion libertatea de mișcare pentru o creștere armonioasă

Joacă și dezvoltare: oferă-i micului tău campion libertatea de mișcare pentru o creștere armonioasă

Joacă și dezvoltare: oferă-i micului tău campion libertatea de mișcare pentru o creștere armonioasă: articol preluat de pe Desprecopii.com. | Linkul original aici

Joaca si dezvoltare: ofera-i micului tau campion libertatea de miscare pentru o crestere armonioasa

Joaca si dezvoltare: ofera-i micului tau campion libertatea de miscare pentru o crestere armonioasa

  • În primele luni de viață, bebelușii trec prin mai multe etape majore ale dezvoltării fizice și cognitive. Acestea includ momente precum statul în funduleț fără ajutor, mersul de-a bușilea sau primii pași cu sau fără sprijin. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, sunt șase etape majore ale dezvoltării motorii care apar între vârsta de 6 și 16 luni, momentul perfect pentru a trece la scutecele chiloțel! Dacă ești proaspăt părinte, iată ce vei observa și cum poți sprijini aceste etape importante ale dezvoltării bebelușului tău.

 Cele șase etape de dezvoltare ale bebelușului

 Stă în funduleț fără ajutor (4-9 luni): La această vârstă, mulți bebeluși încep să-și dezvolte forța musculară necesară pentru a sta în funduleț fără sprijin. Pe lângă crearea unui mediu sigur pentru această activitate, poți încuraja acest progres stabilind rutine regulate de joacă și exerciții care să îi stimuleze interesul și motivația.

 Stă în piciorușe cu sprijin din exterior (5-11 luni): După ce și-au consolidat abilitatea de a sta în funduleț fără ajutor, mulți bebeluși încep să-și folosească mâinile sau alte obiecte pentru a se sprijini. Pentru a încuraja această etapă, poți stimula curiozitatea bebelușului și să explorați împreună mediul înconjurător, oferindu-i o varietate de experiențe tactile și vizuale.

 Merge de-a bușilea (5-13 luni): În această perioadă, mulți bebeluși încep să se deplaseze pe burtică, folosindu-și mâinile și picioarele pentru a se împinge înainte. Stimulează acest progres creând un mediu de explorare sigur și interesant, oferindu-i acces la jucării și obiecte care să îi stimuleze curiozitatea și dorința de mișcare.

 Merge cu sprijin din exterior (6-14 luni): Pe măsură ce bebelușii își dezvoltă în continuare forța musculară și echilibrul, mulți încep să își folosească mâinile sau alte obiecte pentru a se ridica în picioare și a începe să facă primii pași cu sprijin. Susține această etapă oferindu-i o varietate de activități care să îl motiveze să exploreze și să își testeze noile abilități motorii.

 Stă singur în piciorușe (7-17 luni): În această perioadă, mulți bebeluși reușesc să se ridice și să stea în picioare fără sprijin. Crează un mediu de învățare stimulant, în care bebelușul tău să se simtă încrezător pentru a-și exerseze abilitățile.

 Merge singur, fără sprijin din exterior (8-18 luni): În această etapă de vârstă, mulți bebeluși încep să facă primii pași singuri, fără sprijin. Susține-l, oferindu-i ocazii frecvente de a practica mersul fără sprijin într-un mediu sigur, supervizat, apoi încurajează-l să își testeze limitele și să își câștige încrederea în propriile abilități.

 Bebelușul descoperă lumea prin mișcare, cu noile scutece chiloțel Pampers Pants 360

Fiecare bebeluș are un mod unic de a descoperi mișcarea, de la statul în funduleț până la explorarea fiecărui colț al camerei. Acest proces nu se rezumă doar la învățarea să meargă, ci contribuie și la dezvoltarea abilităților de limbaj, memorie și atenție. Oferindu-le libertate de mișcare, îi ajutăm să se dezvolte fericit și sănătos. De aceea, în perioada crucială între 6 și 16 luni, scutecele ar trebui să le ofere libertatea necesară, protejându-i în același timp împotriva scurgerilor.

Pampers Scutece Chiloțel – Pentru schimbare rapidă și ușoară

Pentru mulți părinți, momentul schimbării scutecului coincide adesea cu un bebeluș energic și nerăbdător! De aceea, scutecele de înaltă calitate sunt extrem de importante pentru a-i permite micuțului să fie activ și să atingă acele etape cheie de dezvoltare. Cu Pampers Scutece Chiloțel chimbarea scutecului poate fi simplă și rapidă, în doar trei pași: ușor de aplicat pe bebeluș, desprinzi marginile și îndepărtezi scutecul, înfășori scutecul și blochezi murdăria.

 Noile scutece chiloțel Pampers Pants 360 oferă o protecție triplă împotriva scurgerilor, astfel încât bebelușii aflați mereu în mișcare să se bucure de o siguranță sporită. Cu un buzunar STOP & PROTECT care reține pipi și caca în scutec, bebelușul tău poate să se miște liber în fiecare zi.

 Fixarea 360, cu manșete flexibile la talie și în jurul piciorușelor, se adaptează perfect la corpul bebelușului, prevenind scurgerile și oferindu-i libertatea să se aventureze în descoperiri noi, fără griji.

 Stratul super absorbant captează umezeala și o ține departe de pielea bebelușului, asigurându-te că micuțul tău este mereu fericit și gata de noi aventuri.

Astfel, puiul tău va avea libertatea și flexibilitatea de a se mișca, explorând lumea, învățând și dezvoltându-și abilitățile motorii!

 Dacă vreți să aflați și mai multe informații de la specialiștii Pampers, vă invităm să urmăriți Pampers Romania pe canalele de social media (Facebook, TikTok și Instagram).

Descoperă produsele Pampers

Scutece și șervețele pentru nou-născuți

Alegerea unui scutec absorbant și de calitate este de bază în protejarea pielii celui mic. Pe Pampers.ro găsești multe informații despre cum să-ți îngrijești bebelușul, spre exemplu:

Vizitează Pampers.ro

Categories: Noutati, Stiri Bebelusul

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*