Oamenii de stiinta israelieni anunta curand un vaccin anti coronavirus

Oamenii de stiinta israelieni anunta curand un vaccin anti coronavirus

Odata ce vaccinul este dezvoltat, va dura cel putin 90 de zile pâna la finalizarea procesului de reglementare si, probabil, mai mult pentru a intra pe piata.

Oamenii de stiinta israelieni sunt în cursul dezvoltarii primului vaccin împotriva noului coronavirus, potrivit ministrului stiintei si tehnologiei, Ofir Akunis.

Daca totul merge conform planificarii, vaccinul ar putea fi gata în câteva saptamâni, si disponibil în 90 de zile, potrivit unui comunicat.

„Felicitari MIGAL [Institutul de cercetare Galileea] pentru aceasta descoperire interesanta”, a spus Akunis. „Sunt încrezator ca vor exista progrese rapide, care sa ne permita sa oferim un raspuns necesar la amenintarea globala grava a COVID-19”, a spus Akunis, referindu-se la boala cauzata de noul coronavirus.

În ultimii patru ani, o echipa de oameni de stiinta MIGAL dezvolta un vaccin împotriva virusului bronsitei infectioase (IBV), care provoaca o boala bronsica care afecteaza pasarile de curte. Eficacitatea vaccinului a fost dovedita în studiile preclinice efectuate la Institutul Veterinar.

MIGAL este localizat în Galileea.
„Conceptul nostru de baza a fost sa dezvoltam tehnologia, si nu în mod special un vaccin pentru acest tip sau acel tip de virus”, a spus Dr. Chen Katz, liderul grupului MIGAL în biotehnologie. „Cadrul stiintific pentru vaccin se bazeaza pe un nou vector de expresie proteica, care formeaza si secreta o proteina chimica solubila care livreaza antigenul viral în tesuturile mucoasei prin endocitoza auto-activata, determinând organismul sa formeze anticorpi împotriva virusului.”

Endocitoza este un proces celular în care substantele sunt introduse într-o celula prin înconjurarea materialului cu membrana celulara, formând o vezicula care contine materialul ingerat.

In studiile preclinice, echipa a demonstrat ca vaccinarea orala induce niveluri ridicate de anticorpi anti-IBV specific, Katz a spus.
„Sa-i spunem noroc pur”, a spus el. „Am decis sa alegem coronavirusul ca model pentru sistemul nostru, doar ca dovada a conceptului tehnologiei noastre.”

Dar, dupa ce oamenii de stiinta au secventiat ADN-ul noului coronavirus care a cauzat focarul actual la nivel mondial, cercetatorii MIGAL l-au examinat, si au constatat ca coronavirusul si virusul care afecteaza pasarile de curte au o similaritate genetica ridicata, si ca folosesc acelasi mecanism de infectie, ceea ce creste probabilitatea de realizarea unui vaccin uman eficient într-o perioada foarte scurta de timp, a spus Katz.

„Tot ce trebuie sa facem este sa reglam sistemul la noua secventa”, a spus el. „Suntem în mijlocul acestui proces, si speram ca în câteva saptamâni vom avea vaccinul în mâinile noastre. Da, în câteva saptamâni, daca totul functioneaza, am avea un vaccin pentru a preveni coronavirusul. ”

Sursa: Jpost.com

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*