Oamenii cu pielea bronzată sunt mai fericiți….

Oamenii cu pielea bronzată sunt mai fericiți….

Am să vă dezvălui un mic secret al meu. De fapt, este o credință ce o am sădită în minte de când eram mică. Curioși? Ei bine, eu cred că oamenii cu pielea bronzată sunt mai fericiți. Comic, nu? Tocmai eu să mă las prinsă în niște convingeri care nu ar putea avea titlul de general valabil, evident.
Dar asta am simțit eu încă de mică. Probabil am făcut mereu legătura cu vacanțele la țară, cu marea, plaja, bucuria timpului petrecut cu părinții. Apoi, distracția tinereții și nebuniile ce vin la pachet. Încet, am ajuns la fericirea de a-mi vedea copiii veseli la soare și de a-i lăsa să experimenteze cum este să atingi pentru prima oara valurile mării cu piciorușele lor pufoase de bebeluși.

Și ce mai contează până la urmă? Îmi place pielea bronzată și asta îmi stârnește o stare de bine. Doar că am învățat pe propria-mi piele, din păcate, că dacă nu ai grijă la felul în care te bronzezi s-ar putea să ai de suferit. Cel mai bine este să folosești produse de calitate și să ai o rutină de la care să nu te abați. Eu mă îndrept mereu cu încredere către magazinele Douglas, unde găsesc mereu produsele care îmi plac, pentru a avea o piele frumoasă și sănătoasă vara.

În acest context, pentru mine pasul numărul unu este crema cu factor de protecție solară ridicat. Aceasta nu trebuie să lipsească din îngrijirea noastră zilnică. Este bine să fie aplicată cu minim 30 de minute înainte de expunerea la soare, atât pe corp cât și pe față. Nu uităm că trebuie reaplicată dacă am intrat în apă, dacă am transpirat sau dacă pur si simplu au trecut orele recomandate în instrucțiuni. Pe cele mai multe scrie: a se reaplica după 2-4 ore. Evident, oricât de tentant ar fi, evitam expunerea la soare între orele 11:00 si 16:00. Pentru protecția solară a feței optez mereu pentru factor spf 50, așa cum are și crema Douglas Sun.

Însă, tot în timp am descoperit că pentru o piele sănătoasă și luminoasă ai nevoie de mai mult de atât.
Așadar, trecem la pasul doi – balsamul de după expunerea la soare face magie adevărată. Lasă pielea hidratată și o senzație de răcoare. Chiar și atunci când am exagerat un pic cu statul la soare avem șanse mari să nu simțim durere dacă aplicăm imediat crema. Favoritul meu este balsamul de la Clarins.

Dar, până la urmă, nu este neapărat nevoie să ne expunem la soare pentru o piele bronzată. Eu am avut mai bine de șapte ani în care am refuzat să fac plajă. De aceea, pot spune că am testat mai multe produse autobronzante. Am pățit fel și fel de întâmplări, de la a purta pantaloni și mânecă lungă pe călduri de foc, pătată fiind pe tot corpul de anumite produse nepotrivite.

Cu alte cuvinte, pasul numărul trei este – un autobronzant de calitate. Eu am rămas fidelă gamei St. Tropez. Orice produs ați încerca de la ei, rezultatul este unul foarte bun. Aplicarea este ușoară, rezultatul uniform și nu există acel miros neplăcut specific autobronzantelor.
Pentru efecte rapide, eu mizez mereu pe uleiul uscat autobronzant, tot de la St.Tropez. Este varianta perfectă dacă ai o urgență și vrei neapărat pielea bronzată. Te poți îmbrăca imediat și poți ieși pe ușă. Eu l-am folosit foarte des în anii în care nu am avut voie la plajă.

Și ultimul pas, machiajul pielii bronzate.
Mă repet, dar nu pot altfel! Iubesc pielea bronzată și mai ales în forma ei cât mai naturală, fără prea mult machiaj. Așa că prefer să înlocuiesc fondul de ten cu o pudra bronzantă, cum este cea de la Clarins.

Nici cu blush-ul nu exagerez, prefer pudra de la Dior, care se mulează perfect pe o piele frumos hidratată și sărutată cu pasiune de soare.

Dacă totuși nu vreți să. renunțați la fondul de ten pe timpul verii, singurul produs care îmi face mie cu ochiul este fondul de ten de la La Prairie, ce oferă o acoperire cu aspect natural și are la pachet și corector pentru cearcăne sau alte imperfecțiuni.

Ce nuante si ce culori te-ar avantaja? Mărturisesc că de cele mai multe ori, mă bazez doar pe frumusețea pielii, ușor conturată, pe un rimel bun, farduri naturale, bej sau culoarea piersicii, ce contrastează cu bronzul pielii și un gloss asemenea. Dar totuși, daca tot beneficiezi de bronz, putem să îl scoatem și în evidență, mai ales dacă mergem la o petrecere de seară în aer liber. Așa că ne putem pune în evidență ținuta și personalitatea folosind farduri puternic sidefate, in nuante metalice. Orice nuanță este superbă la Bobbi Brown.

Acum, revenind la credința mea de copil, se pare că, într-un fel, ceva ceva observasem eu. Știința ne arată că vara oamenii tind să fie mai fericiți decât pe parcursul celorlalte anotimpuri. Așa că eu, cu mintea mea de copil, am asociat pielea bronzată cu fericirea.

Dacă sunteți curioși de ce sunt oamenii mai fericiți vara, vă las aici patru dovezi științifice:

1. Mâncăm mai multă mâncare proaspătă, neprocesată și asta aduce un aport semnificativ de vitamine și minerale, ce susțin și sănătatea creierului.
2. Copiii, elevii și studenții dorm mai mult, iar somnul este crucial în sănătatea mentală.
3. Facem mai multe exerciții în aer liber
4. Și nu în ultimul rând, expunerea la razele solare are efect terapeutic.

Deci, slavă Domnului că ne putem face plăcerea de a ne lăsa răsfățați de soare pentru că avem produse de încredere la dispoziție pentru a contracara efectele mai puțin plăcute ale soarelui.

Offfff…ce dor mi s-a făcut de vară, de soare, de mare!!! De nisip fin, de răsărituri azurii și apusuri de foc…de dans în picioarele goale și de parfum dulce-sărat, de oameni veseli cu pielea smeadă și nu la urmă, de copii vrăjiți de valuri și de vânt și zmeie !

Sursa mesajului: Vizitati blogul Gabrielei Maalouf aici

Categories: Stiri Sanatate

About Author

Gabriela Maalouf

Gabriela este trainer NLP pentru copii și părinți, certificat în Marea Britanie, NLP Practitioner, jurnalist, consiler dezvoltare personala, acreditat de Ministerul Muncii, Ministerul Educației, atât în România, cât și în UE. Gabriela a lansat în Romania teoria Parentingului Personalizat, plecând de la practică și ajungând la teorie. Gabriela este mamă a doi copii.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*