Coronavirus – durerile musculare ar putea fi semnul celor mai grave cazuri

Coronavirus – durerile musculare ar putea fi semnul celor mai grave cazuri

Cercetătorii de la Universitatea New York au studiat un grup de pacienți cu coronavirus din Wenzhou, China, ajungând la concluzia că durerile musculare și modificările nivelurilor de hemoglobină și alanină aminotransferază (ALT) ar putea fi indicatori ai cazurilor grave de COVID-19

Cercetătorii spun că durerea musculară poate fi un semn al celor mai grave cazuri de coronavirus.

Afectarea mușchilor a fost depistată ca fiind un indicator că un pacient poate continua să dezvolte boli pulmonare severe, potrivit specialiștilor americani.

NHS listează în prezent doar o tuse persistentă și o temperatură ridicată ca semnele principale ale coronavirusului.

Cercetătorii de la Universitatea New York au descoperit o legătură între mușchii durerosi și cazurile grave de Covid-19 în timpul unei analize a 53 de pacienți din Wenzhou, China.

Megan Coffee, expertul în boli infecțioase care a condus studiul, a declarat că durerea musculară profundă, cunoscută sub numele de mialgie, a fost adesea descrisa de pacienți.

Cu toate acestea, profesorul Coffee a spus că ea ar întreba un pacient in cadrul diagnosticarii, despre eventuale dificultati de respiratie, înaintea altor simptome mai puțin grave, cum ar fi durerile musculare.

Ea a declarat pentru Business Insider: „Speranța noastră este să ajutăm medicii în acea primă etapă, pentru a putea identifica cine s-ar putea îmbolnăvi grav, dintre cei care dezvolta cazuri ușoare”.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că durerile, sau durerile articulare, au apărut la aproximativ 15 la sută dintre pacienții cu coronavirus.

Durerea este cauzată de substanțele chimice denumite citokine, care sunt eliberate în organism, ca răspuns la infecție, potrivit The Sun.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că modificările la nivelul enzimei hepatice alanină aminotransferază (ALT), și a nivelurilor de hemoglobină, au fost semne ale celor mai grave cazuri de coronavirus.

Ea a adăugat că cunoașterea semnelor precoce ale cazurilor grave, ar putea ajuta lucrătorii din domeniul sănătății să ia decizii cu privire la internarea în spital.

Expertul a subliniat că, dacă nu sunt disponibile paturi de spital, personalul ar putea sfătui o persoană cu simptome grave să se întoarcă a doua zi, în loc să le permită pur si simplu să plece.

Sursa: Mirror.co.uk

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*