Infidelitatea-totul despre acest fenomen atât de dureros

Infidelitatea-totul despre acest fenomen atât de dureros

După izolarea din criza COVID 19 multe cupluri au trecut prin schimbări majore. Pentru cei care se confruntă cu șocul infidelității, există acum un sprijin real propus de Dr. Simona Ciff, psiholog, trainer și doctor în educație, care a ales să transforme experiența personală într-o carte bazată pe cazuistica autohtonă și pe multă știință din psihologia de cuplu.

Ea a creat un Ghid de supraviețuire pentru cazul în care ai fost înșelat, care descrie etapele de trecere de la disperare la bucurie! Da, noua carte a Simonei Ciff transformă o experiență care este adesea traumatizantă într-o lecție utilă de viață, experienţă peste care oricine poate trece cu înțelepciune și mai ușor dacă știe ce are de făcut.

  1. Cum a luat naștere această carte?

Aveam la cabinet cazuri pe infidelitate. Astfel, m-am gândit să scriu cateva articol pe blog despre acest subiect. Nu a durat mult si am avut mii de emailuri din toate colturile țării, fapt ce m-a condus catre a face inclusiv terapie online. Acum opt ani, inchipuie-ți! Așa mi-am dat seama că trebuie sa dau la mulți oameni aceleași informații, pentru ca etapele sunt aceleași, indiferent de care ar fi tiparul. Durerea emoțională este aceeași.”

  1. Cum ajungem la infidelitate?

Totul pleacă de la valori, vreau sau nu vreau să fiu fidel, nu are legatura cu structura noastră genetică. Chiar si cei care vor să fie fideli se împart în două categorii: cei care reușesc și cei care nu reușesc ( râde..). Trebuie sa conștientizăm și factorii care ne determină să înșelăm: factori care te împing și factori care te atrag.

  1. Sunt anumiți factori mai puternici ca alții?

Nu. Totul depinde de capacitatea de asumare a individului. Dacă dai vina pe factorii exteriori, clar ca o sa fie greu, o să pui întotdeauna vina pe cineva din exterior. Dar atunci când îți asumi poți spune: da, nu am știut cum să controlez, haide să văd de ce! Dacă nu facem asta, oricâte promisiuni am face, vom repeta.

  1. Cum ai descrie acest fenomen?

Este un fenomen comun și nu există garanții. Fiecare, atât cel înșelat, cât și cel care înseală, e bine să intre în propriul proces de vindecare.Infidelitatea este, de fapt, o ocazie ca tu să îți vindeci rănile din trecut.

  1. Ce soluții are cel care citește această carte?

În primul rând, să nu ia o decizie până nu ajunge să se liniștească emoțional și nu ajunge să se iubească și să fie împăcat cu el însuși. Astfel, deciziile pe care le iei sunt exagerate. Apoi ne putem gândi la vindecarea relației.

  1. Există perioade în care suntem mai predispuși la infidelitate?

Da, sunt perioade de vulnerabilitate, cum ar fi perioada de varsta 20-30 de ani, când de cele mai multe ori, nu știm ce vrem exact de la viață. Apoi urmează perioadă 40-50 de ani, perioadele de muncă solicitantă, perioada în care apare un copil, atunci când se întîmplă transformări drastice, în general. Dar toate aceste lucruri nu fac decat sa scoata la suprafata faptul ca nu stii să spui nu sau ca apelezi la altii pentru a te simti bine, altfel spus ca nu ai reusit să-ți dezvolți inteligența emoțională.

  1. Am văzut că există o listă de ce să faci și ce să nu faci, poți să îmi spui cîteva dintre ele?

Aș vrea să menționez două: Să nu o/îl ameninți cu religia sau să îl tragi după tine la terapie de cuplu.

  1. Ce îți dorești să transmiți prin această carte?

„Eu îmi doresc prin această carte să îți transmit experiența și cunoștințele de psihologie care m-au ajutat în acel moment dureros din viața mea, în care am fost înșelată. Am ales să îmi împărtășesc povestea în această carte, alături de alte povești inspirate de sute de alte istorii de viață ale pacienților mei, pe care i-am ajutat să găsească soluții și liniștea interioară. Suntem foarte mulți care am trăit ori rolul de înșelat, ori pe cel de persoană care înșală. În ambele cazuri există la un moment dat foarte multă suferință, pe care nu trebuie neapărat să o trăiești atât de dramatic cum pare.”

Cartea Ghid de supraviețuire când ai fost înșelat – De la disperare la bucurie de Simona Ciff are 3 părți:

  1. Ce e nevoie să știi despre infidelitate
  2. Ce am nevoie să fac ca să mă vindec
  3. Ce putem face pentru a proteja relația de infidelitate

Ea va schimba perspectiva oricui asupra acestui subiect despre care nu se vorbește decât pe la colțuri, dar care se găsește pretutindeni în jur, pentru că este profund uman și adesea tratat cu ignoranță. Învățând de ce înșală oamenii, care sunt etapele vindecării, ce poți face ca să dispară durerea, îți protejezi relația de infidelitate și ajungi să faci alegeri mai sănătoase în viața de cuplu, să nu mai trăiești durerea aceasta.

Lansarea cărții Ghid de supraviețuire când ai fost înșelat, De la disperare la bucurie, de Simona Ciff, publicată la Editura Cartea Ta,  a avut loc online luni, 22 iunie:

 

https://www.facebook.com/simona.ciff/videos/1802476403225530/

Întâlnirea cu Dr. Simona Ciff va aduce publicului multe răspunsuri despre cum se poate face față infidelității și cum îți poți proteja relația de astfel de furtuni.

Cartea poate fi comandată deja de pe site-ul autoarei: https://online.pasaportpentrusucces.ro/ghid-de-supravietuire-cand-ai-fost-inselat/ .

Detalii despre Simona Ciff se găsesc pe site-ul simonaciff.ro iar proiectele în care se implică sunt descrise pe pasaportpentrusucces.ro. Simona este specializată în inteligență emoțională și a dezvoltat mai multe programe pentru adolescenți și adulți în ultimii ani. Se întâlnește cu publicul ei și în taberele cu adolescenții, la trening-urile cu adulții sau derulând proiecte de voluntariat pentru comunitate:
• Relație de succes – program pentru cupluri
• Părinte de succes – program de dezvoltare a relației părinte-copil
• 4 PEACE – program antibullying în școli (Simona Ciff face parte din grupul de lucru a legii de prevenire a bullyingului)
• Pașaport pentru Succes – programe de inteligență emoțională care se desfășoară sub formă de tabere, seminarii.

Sursa mesajului: Vizitati blogul Gabrielei Maalouf aici

Categories: Stiri Sanatate

About Author

Gabriela Maalouf

Gabriela este trainer NLP pentru copii și părinți, certificat în Marea Britanie, NLP Practitioner, jurnalist, consiler dezvoltare personala, acreditat de Ministerul Muncii, Ministerul Educației, atât în România, cât și în UE. Gabriela a lansat în Romania teoria Parentingului Personalizat, plecând de la practică și ajungând la teorie. Gabriela este mamă a doi copii.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*