Coronavirus – ce restrictii se ridica in tarile Europei?

Coronavirus – ce restrictii se ridica in tarile Europei?

Restrictiile și măsurile de distanțare pentru a stopa răspândirea virusului au deraiat economiile Europei, și au lăsat milioane de oameni fără muncă. Acum, Europa a început treptat să ridice restricțiile, și să reia operațiunile.

 

Milioane de oameni din întreaga Europa au ieșit din blocaj luni, politicienii de pe continent incepand să redeschidă întreprinderile, școlile, și să relaxeze măsurile de retenție a coronavirusului, fără a provoca un nou val de infecții.

Austria: Aproape 100.000 de studenți din ultimul an vor reveni la licee și școli profesionale, pentru prima dată de la mijlocul lunii martie. Începând de luni, azilele de îngrijire a vârstnicilor vor fi autorizate să primească din nou vizitatori, insa unele măsuri de igienă vor rămâne în vigoare.

Belgia: Mai multe tipuri de transport public vor începe să circule din nou, iar oamenii vor avea voie să facă sport, și să facă exerciții fizice in grupuri de cel mult 3 oameni. Unele companii industriale și de afaceri care necesită muncă la fața locului, pot relua operațiunile în condiții speciale. Între timp, magazinele de țesături se pot deschide datorită importanței lor în confecționarea măștilor de față.

Croația: Întreprinderile mici, inclusiv saloanele de înfrumusețare și coafoarele se pot redeschide, atât timp cât respectă reglementările de sănătate. Magazinele și întreprinderile mai mari vor trebui să rămână închise încă o săptămână.

Cipru: Curțile judecătorești se vor redeschide luni, dar cu orientări de igiena stricte. Magazinele de retail și hardware vor fi de asemenea, redeschise. Restrictii de circulatie de la 10 p.m.- 4 a.m. va rămâne pe loc în toată țara.

Franța: Franța nu intenționează să înceapă ridicarea blocajului coronavirusului până în 11 mai, când copiii vor reveni treptat la școală, unele întreprinderi urmează să se redeschidă, iar oamenilor li se va permite să călătorească pe o rază de 100 de kilometri de casele lor, fără permisiunea specială.

Germania: Saloanele de păr s-au redeschis luni, deși în condiții stricte de igienă. Studenților li se va permite să se întoarcă la clasă, deoarece mai multe landuri ridică treptat restricțiile la școli. Măsurile de distanțare socială rămân în vigoare în cea mai mare parte a Germaniei, limitându-se adunările în aer liber la perechi , și la o distanță de 1,5 metri. Landul Saxonia-Anhalt, care a înregistrat relativ puține cazuri de coronavirus, le va permite oamenilor să se întâlnească în grupuri de cinci. Diviziunea federală a puterilor din Germania înseamnă că măsurile legate de coronavirus variază în funcție de regiune. Între timp, ministrul pentru interior și sport a declarat duminică că susține reluarea sezonului de fotbal din această lună, atât timp cât echipele respectă regulile de sănătate și igienă – și joacă pe stadioane goale.

Grecia: Saloanele de păr, magazinele electronice și magazinele de carte s-au redeschis, cu toate că restrictiile sunt inca în vigoare. Oamenii vor fi, de asemenea, autorizați să părăsească locuințele și să calatoreasca liber în prefecturile locale. Locuitorii insulelor încă nu au voie să viziteze Grecia continentală. Oamenii sunt de asemenea, obligați să poarte măști pentru față în transportul public, în spitale și clinici de sănătate, sau risca o amendă.

Ungaria: Cu excepția capitalei Budapesta, orașele din întreaga țară vor vedea ridicarea restricțiilor începând de luni. Măsurile de distanțare socială și măștile de față vor rămâne obligatorii la nivel național. Ungaria cere ca oamenii să poarte măști pe transportul public

Islanda: Saloanele de coafură și de înfrumusețare, saloanele de masaj, muzeele și clinicile stomatologice se vor redeschide luni. Școlile, universitățile și alte instituții de învățământ sunt, de asemenea, programate să reia activitatea. Adunările vor fi în continuare limitate la 50 de persoane.

Italia: Dupa o carantina de două luni, locuitorilor Romei li sa permis să se aventureze în aer liber. De asemenea, industria de construcții și producție își reiau operațiunile începând de luni. Restaurantele și barurile se pot deschide, dar numai pentru servicii de livrare la domiciliu . De asemenea, se redeschid parcurile și cimitirele, iar înmormântările pot avea loc din nou, doar cu mici congregații. Oamenii vor fi autorizați să facă mai multe exerciții în aer liber, și să-i viziteze pe cei dragi, insa au fost multe confuzii și dezbateri despre cine se încadrează în această categorie.

Lituania: Luni, granițele se vor deschide din nou pentru rezidenții care doresc să călătorească, cu toate acestea, nerezidenții încă nu sunt autorizați să intre în țara baltică.

Luxemburg: În jur de 6.000 de studenți din anul final au voie să reia cursurile. Stagiarii și studenții care trebuie să desfășoare activități practice la universitate, sau cei aflați în cursuri profesionale pot reveni la muncă.

Olanda: O decizie privind redeschiderea restaurantelor și barurilor, care au fost închise din 15 martie, este de așteptat în jurul datei de 12 mai.

Polonia: Bibliotecile și muzeele au voie să se redeschidă publicului. Hotelurile și centrele comerciale se pot redeschide urmând condiții stricte de igienă, și pot găzdui doar o persoană pentru fiecare 15 metri pătrați de suprafață. Piscinele hotelurilor și centrele de fitness vor rămâne închise, la fel ca și restaurantele, cluburile de fitness și locurile de joacă din centrele comerciale.

Polonezii au mai multa libertate pe timp de zi, insa raman cu unele restrictii pe timp de noapte.

Spania: Unele firme mici, cum ar fi coafoarele se vor redeschide pentru programări individuale ale clienților. Spaniolilor li se va permite să facă exerciții fizice, și să calatoreasca liber. Multi s-au aventurat afară pentru prima dată în weekend, de când țara a intrat în blocaj pe 14 martie. Cu toate acestea, măsurile de distanțare socială au rămas în vigoare, în timp ce o regulă care impune oamenilor să poarte măști de față pe transportul public, a intrat în vigoare luni.

Sursa: DW.com

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*