Milioane de copii sunt expuși unor riscuri crescute in online din cauza pandemiei de coronavirus

Milioane de copii sunt expuși unor riscuri crescute in online din cauza pandemiei de coronavirus

Dragi colegi,

Milioane de copii sunt expuși unor riscuri crescute, având în vedere că viața lor se mută tot mai mult în mediul online ca urmare a stării de urgență instaurate pe timpul pandemiei de COVID-19, au declarat astăzi UNICEF și partenerii săi.

Peste 1,5 miliarde de copii și tineri au fost afectați de închiderea școlilor din întreaga lume. În prezent, mulți dintre acești elevi învață și socializează mai mult online. Prin petrecerea unui număr mai mare de ore pe platformele virtuale, copiii pot fi expuși riscului de exploatare sexuală și ademenire în spațiul online, deoarece agresorii caută să profite de pandemia de COVID-19. Lipsa contactului direct cu prietenii și partenerii poate duce la asumarea unor riscuri mai mari, cum ar fi trimiterea unor fotografii cu caracter sexual, iar timpul mai mare petrecut online, fără un program bine structurat, poate expune copiii la conținut dăunător și violent și la un risc crescut de hărțuire online.

UNICEF, împreună cu partenerii săi, Parteneriatul Global pentru Stoparea Violenței împotriva Copiilor, Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT), Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), Biroul ONU pentru Combaterea Drogurilor și a Criminalității (UNODC), Alianța Globală WePROTECT, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Fundația World Childhood din Statele Unite ale Americii, publică o nouă notă tehnică ce îndeamnă guvernele, companiile ITC, educatorii și părinții să fie vigilenți, să ia măsuri imediate pentru reducerea potențialelor riscuri și să asigure copiilor experiențe sigure și pozitive în spațiul online pe durata pandemiei de COVID-19.

Mai multe detalii puteți găsi în comunicatul de presă atașat.

Mulțumesc și vă doresc o zi frumoasă!

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*