Un nou simptom al coronavirusului – provoca leziuni cerebrale pe termen lung

Un nou simptom al coronavirusului – provoca leziuni cerebrale pe termen lung

Oamenii de știință au avertizat despre unele simptome mai puțin cunoscute, care ar putea indica ca virusul are un efect asupra creierului.

În unele cazuri, virusul poate provoca confuzie, dureri de cap și chiar delir.

De la febră la tuse uscată, stim că coronavirusul este asociat cu o serie de simptome neplăcute.

Dr. Halim Fadil, neurolog la Texas Health Arlington Memorial Hospital, a explicat: „Mulți pacienți cu COVID-19 au fost raportați cu au simptome neurologice, cum ar fi dureri de cap, confuzie, convulsii, și chiar accidente vasculare cerebrale.”

Delirul afectează de obicei pacienții care necesită sprijin ventilator, și este cauzat de acumularea de dioxid de carbon în organism.

Neurologul Dr. Kevin Conner a explicat: „Pacienții cu delir pot avea halucinații auditive, halucinații vizuale, dezorientare in timp și spațiu, agitație, agresivitate, nivel fluctuant al conștiinței și afectarea ciclului somn-veghe.”

Potrivit Dr. Conner, majoritatea (80%) dintre pacienții din unitățile de terapie intensivă vor experimenta un anumit nivel de delir.

În mod îngrijorător, delirul poate duce la afectarea creierului pe termen lung, în timp ce pacienții care îl experimentează au, de asemenea, mai puțin șanse să supraviețuiască, potrivit specialiștilor.

Deși delirul este un efect secundar binecunoscut al coronavirusului, unii experți consideră că tratamentul său este administrat greșit.

Dr Sharon Inouye, profesor de medicină la Harvard Medical School, a declarat: „În lume, vedem o epidemie de delir la pacienții cu COVID-19, și este foarte ingrijorator.

Studiile au arătat că mersul pe jos poate ajuta la reducerea delirului – deși acest lucru nu este ușor atunci când pacienții se află pe suport ventilator.

Dr Conner a explicat: „Studiile arată că mersul pe jos crește saturația de oxigen și scoate pacienții din ventilatoare mai repede, ceea ce eliberează aparatele pentru alți pacienți.

„Este nevoie de trei membri ai personalului pentru a ajuta la mers, dar se poate face.”

 

Citeste mai multe despre noul virus corona:

Ce este virusul Corona

12 mituri despre noul virus Corona explicate de OMS

Coronavirus-ul si copiii

Protejeaza-te de virusul corona cu un simplu pas

Coronavirus – esentialul in imagini

Categories: Noutati, Stiri Sanatate

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*